biztoshely.hu logo

Kapcsolat

Telefonszám: 06-70-7030-860

Email: kapcsolat@biztoshely.hu

Elakadt? Kérdése van, biztosítás kötéssel kapcsolatosan? Hívjon bennünket bizalommal!  06-70-7030-860 Biztoshely Biztosítási Portál

Google gépjármű biztosítások?

Kérjük értékeljen minket...
5.00 of 5 - 3 votes
Thank you for rating this article.

Talán nem is annyira meglepő, hogy a Google hírbe keveredett a gépjármű biztosításokkal kapcsolatosan. Köztudott ugyanis, hogy a Google nem csak egy egyszerű internetes keresőrendszer, hanem kapcsolt alkalmazásai révén, számtalan területen nyújt szolgáltatásokat. A Google piacvezető a keresőrendszerek területén, amelynek természetesen számtalan előnye van. A Google él is a népszerűség adta lehetőségekkel. Folyamatosan fejleszti szolgáltatásainak körét, amely gyakran azonos irányba mozog a gazdasági szereplők érdekeivel, és így könnyen talál partnert a tevékenységéhez. A gazdaság szereplőinek szintén elsőrendű érdeke, hogy szolgáltatásaikat a lehető legegyszerűbben, leggyorsabban elérhessék, illetve egy-egy adott vállalat, illetve a termékei minél ismertebbek, népszerűek legyenek. Ebben nagy segítséget tud nyújtani a Google.

Számolja ki itt a kötelező biztosítását! - 11 biztosító díjából választhat.

Google gépjármű biztosítások? Igen, a legújabb szolgáltatásával a gépjármű biztosítások területén jelenlévő biztosító társaságokat célozta meg, amelyhez a Google Compare felületét akarják felhasználni.  Lényegében az ötlet alapját az szolgáltatta, hogy a mivel a Google a legnépszerűbb keresőrendszer, amely nem csak egy hatalmas felvevőpiacot biztosít, hanem egyben tartalmazza azt a lehetőséget is, hogy a Google-nál senki nem ismeri jobban a felhasználókat, illetve azok szokásait, igényeit. A Google ezt a tudását szeretné felajánlani a biztosítóknak, akiknek szintén nagyon jól jöhet a Google nagy ismertsége. Köztudott ugyanis, hogy az online szolgáltatások forgalma egyre jobban nő, és azok a szolgáltatók is dinamikusan fejlődnek, amelyek kizárólag online kínálják szolgáltatásaikat. A biztosítók természetesen már jelen vannak az interneten, és a biztosítások többnyire megköthetők online is, illetve az ügyintézés, az adminisztráció is részben már online történik. Nagy előnye az online szolgáltatásoknak, hogy sokkal kisebb az önköltségük, mint a fizikai irodák fenntartása, illetve az élő személyzet fizetése, amelyből következik, hogy a bevétel nagyobb része realizálódik nyereségként.

Nem jelenti azonban ez azt, hogy már nincs teendő ezen a területen. A Google új szolgáltatása lehetővé teszi a biztosító társaságok számára, hogy minden eddiginél erőteljesebben tudjanak lejen lenni az online piacon, és sokkal nagyobb számú felhasználót érjenek el az ajánlataik, és így a termékeik ismertsége megugorjon, ami nagy valószínűséggel erőteljes forgalomnövekedést is fog hozni magával. Mindezért cserébe a Google egy előre meghatározott összeget kér a társaságoktól. Várhatóan a megegyezésnek a társaságokkal nem lesz akadálya az, az összeg, amelyet a Google a szolgáltatásért kér, mert jellemzően az online reklám olcsóbb, mint az egyéb fizetett reklámszolgáltatások. Várhatóan hamarosan a gyakorlatban is találkozhatunk majd, a biztosítók ajánlataival a Google rendszerén belül.