biztoshely.hu logo

Kapcsolat

Telefonszám: 06-70-7030-860

Email: kapcsolat@biztoshely.hu

Elakadt? Kérdése van, biztosítás kötéssel kapcsolatosan? Hívjon bennünket bizalommal!  06-70-7030-860 Biztoshely Biztosítási Portál

Hajó biztosítás - Vízi járművek biztosítása

Kérjük értékeljen minket...
4.33 of 5 - 6 votes
Thank you for rating this article.

A hajó biztosítás hazánkban nem annyira közismert, mint tőlünk nyugatra, ami nem véletlen, ugyanis Magyarországon sokkal kevesebb vízi jármű van magánkézben, mint a gazdagabb, illetve tengerrel rendelkező országokban. Az összehasonlításban tehát egyértelműen alulmarad az ország, ami azonban nem jelenti azt, hogy ne lenne nagy számban különféle vízi jármű. A vízi járművek piaca egy fejlődő terület, ugyanis egyre többen engedhetik meg maguknak, hogy hajót vásároljanak, illetve az igények is követek az emelkedő tendenciát. A különféle vízi járművek nem csak magánkézben vannak, hanem különféle vállalkozások tulajdonában is. A nagyobb méretű hajók, uszályok elsősorban céges tulajdonban vannak.

Hajó biztosítás online árajánlat kérés, itt!


A vízi járművek
jellemzően két célra használhatók, személy, illetve teherszállításra. Magyarországon is több biztosító társaság rendelkezik a termékkínálatában vízi-jármű biztosítással. Köthető rájuk casco, illetve felelősségbiztosítás. A felelősségbiztosítás a hajózás területén is szükséges biztosítási szolgáltatás, hiszen ahogyan a szárazföldi közlekedésnél, úgy itt is okozhatnak a jármű tulajdonosok kárt másik hajóban, illetve egyéb kárt harmadik személynek. A vízi közlekedésnél jellemzően fontosabb, hogy legyen felelősségbiztosítása a tulajdonosnak, ugyanis a hajók tekintélyes hányada nagyon magas éréket képvisel. Gondolhatunk itt az uszályokra, vagy a nagy személyszállító hajókra, amelyeknél egy-egy komolyabb sérülés nagyon magas anyagi vonzattal rendelkezik.

A hajó casco biztosítás hasonlóan működik, mint a gépjárművek esetében köthető termék. A casco kártérítési hatálya kiterjed a saját kár kifizetésére, amennyiben a hajó tulajdonosa 3. személynek okoz kárt, és közben a saját hajója is megsérül. A casco téríti az alkatrészekben, a gépi berendezésekben, és a felszerelésekben esett károkat is, de itt fontos kitétel, hogy csak azokra az eszközökre vonatkozik, amelyek szorosan véve hozzátartoznak a hajó alapfelszereltségéhez, illetve a működőképességéhez. Hatálya nem csak magának a hajónak a közlekedése alatti időtartamára biztosít fedezetet, hanem a kikötőben való tartózkodás ideje alatt is, a dokkban töltött időre is, illetve a szárazföldön való szállítás esetére is, hiszen ezekben az esetekben is megsérülhet, illetve megrongálhatják, ellophatják. A casco hatálya kiterjed továbbá az elemi károkra is. Nem terjed ki alaphelyzetben a jet-skire, a kézzel hajtott csónakokra, segédmotoros csónakokra, légpárnás járművekre. Természetesen ennél a terméknél is van lehetőség arra, hogy egyedileg kiterjesszék a casco hatályát. A hajó-casco a hagyományos cascóval megegyezően ebben az esetben is tartalmaz önrészt, amelyet a kötésnél figyelembe kell venni.

Új hírek: