biztoshely.hu logo

Kapcsolat

Telefonszám: 06-70-7030-860

Email: kapcsolat@biztoshely.hu

Elakadt? Kérdése van, biztosítás kötéssel kapcsolatosan? Hívjon bennünket bizalommal!  06-70-7030-860 Biztoshely Biztosítási Portál

Használt autót vásárolok kp-ért, mikor kell a kötelező biztosítást megkötnöm?

Kérjük értékeljen minket...
3.20 of 5 - 5 votes
Thank you for rating this article.

A gazdasági élet elmúlt időszakban bekövetkező változásai jelentősen kihatással vannak az autó kereskedelemre. Nagyon visszaesett az új autó értékesítések száma. Ez nem jelenti azt, hogy mindenki használt autót vásárol, de az új autók értékesítéséhez képest magasabb jelenleg a használt autók eladási aránya. Talán pont emiatt aktuális a kérdés: Használt autót vásárolok kp-ért, mikor kell a kötelező biztosítást megkötnöm?

Számolja ki itt a kötelező biztosítását! - 11 biztosító díjából választhat.

A közúti közlekedésről szóló törvény nem szabályozza külön a használt autó és az új autó vásárlásakor a kötelező biztosítási szerződés megkötésének kötelezettségét. A szabályozás csak arra tér ki, hogy egyetlen üzembentartó sem vehet részt a közúti közlekedésben érvényes kötelező biztosítás szerződés nélkül. Tehát teljesen mindegy, hogy új autót vásárolunk, vagy használt autót, és az is mindegy, hogy részletre esetleg kp. a lényeg, hogy a kötelező biztosítás érvényes legyen.

Nagyon fontos, hogy az adás-vételi szerződést aláírását követően az előző biztosítás megszűnik, tehát nem érvényes. Ez annyit jelent, hogy ha el akarunk indulni az autóval, akár csak az otthonunkba is, rendelkeznünk kell biztosítással. A biztosítás hiányában egy igazoltatás sokba kerülhet, arról nem is beszélve, hogy ha a rövid úton véletlen kárt okozunk, akkor azt zsebből kell kifizetni. Érdemes az autó kiválasztásakor az autó adatai alapján előre megkötni a szerződést az interneten, és a kinyomtatott ügyfélpéldánnyal menni. Így elkerülhető az összes későbbi kellemetlenség.

Még egy fontos dolog. A legegyszerűbben a kötelező biztosítás megkötését a weboldalunkon megtalálható kötelező biztosítás kalkulátor segítségével tudja megkötni. A rendszer néhány perc alatt képes érvényes szerződéshez juttatni Önt, ráadásul úgy, hogy a piaci kínálatból biztosan a leginkább megfelelőt fogja tudni kiválasztani.