biztoshely.hu logo

Kapcsolat

Telefonszám: 06-70-7030-860

Email: kapcsolat@biztoshely.hu

Elakadt? Kérdése van, biztosítás kötéssel kapcsolatosan? Hívjon bennünket bizalommal!  06-70-7030-860 Biztoshely Biztosítási Portál

Hibrid vagy elektromos autó kötelező biztosítás és casco

Kérjük értékeljen minket...
4.75 of 5 - 8 votes
Thank you for rating this article.


Olcsóbb-e a kötelező biztosítás és a casco, ha elektromos vagy hibrid autót veszünk? Függetlenül attól, hogy szerte a világon az elsőszámú legfőbb törekvés a megújuló energia térnyerése a fosszilis energiahordozókkal szemben és az így nyert energia a háztartásokban, az iparban, a közlekedésben, azaz a mindennapi életben történő elterjedésének szorgalmazása, azonban a jogszabályok nem határoznak meg a biztosító társaságok által, kötelezően alkalmazandó, kedvezményeket, így az elektromos autók tekintetében sem.


elektromos hibrid auto kotelezo es casco biztositas

Számolja ki itt a kötelező biztosítását!

Számolja ki casco biztosítását itt!

Az elektromos vagy a hibrid járművek
ára kiugróan magas a benzines és diesel üzemű gépjárművekhez képest, ezért itt jellemzően nem az lesz a döntő kérdés a vevő számára, hogy a biztosítási szektor milyen kedvezményeket tud biztosítani a leendő tulajdonosoknak, de ettől függetlenül léteznek üzletpolitikai megfontolásból, különféle kötelező biztosítási kedvezmények a villanyautók után, de ezen kedvezmények az úgynevezett adható kedvezmények körében sorolandóak, amelyek a villanyautók drasztikus számú emelkedésének hatására akár el is tűnhetnek a piacról.

Az elektromos autók vevőkörét leginkább azon személyek alkotják, akik felelősséggel gondolnak a környezetükre, a jövőre és nem a biztosítók által, önként adott kedvezmények vezérlik őket elsősorban, mivel a döntésüket leginkább az állami támogatás mértéke, az átírási illeték-, valamint a gépjárműadó, cégautóadó hiánya ösztönzi, továbbá tankolni sem kell.

Más a helyzet a CASCO biztosítással, mivel - néhány eset kivételével pl.: lízing, hitel stb. – a CASCO megléte nem kötelező, így számuk a biztosítási piacon jóval kisebb és látható, hogy a piac is lassabban alakul az elektromos autók számának növekedéséhez képest, ezért a kedvezmények nyújtására a piac kellően még nem motivált.