biztoshely.hu logo

Kapcsolat

Telefonszám: 06-70-7030-860

Email: kapcsolat@biztoshely.hu

Elakadt? Kérdése van, biztosítás kötéssel kapcsolatosan? Hívjon bennünket bizalommal!  06-70-7030-860 Biztoshely Biztosítási Portál

Hogy tudjuk megtalálni a legjobb kötelező biztosítási módozatot?

Kérjük értékeljen minket...
5.00 of 5 - 1 votes
Thank you for rating this article.

Azt minden gépkocsival rendelkező tulajnak tudnia kell, hogy kötelező biztosítás nélkül ma már nem lehet utcára lépni. Ha ezt megtesszük, akkor súlyos következményei lehetnek. Sokan el tudják határozni, hogy megkötik kötelezőjüket, de ugyanakkor nem tudják eldönteni, hogy hol kössék azt meg. Oldalunkon keresztül a legjobb, vezető kötelező biztosítókat mind meg lehet találni, hogy kötelező biztosítást kössünk, bőven lehet válogatni. Nincsen semmilyen differencia a kötelező biztosítási csomagok között abból a szempontból, hogy mindenhol meg lehet kötni és kötelezően a kínálatban kell lennie a kötelező biztosításoknak a biztosítási cégeknél, vagyis az e szolgáltatást ajánló biztosítónak is kötelező az ügyféllel szerződést kötni. Mindenkiben felmerül a gondolat, hogy akkor a legolcsóbbat fogom választani, de ez valójában nem ennyire könnyű.

Számolja ki itt a kötelező biztosítását! - 11 biztosító díjából választhat.

Az, hogy melyik a legolcsóbb kötelező biztosítás, azt könnyen meg tudjuk nézni a biztosítási kalkulátor segítségével. Körülbelül a Magyarországi lakosság 70% a használ biztosítási kalkulátort, ami a bevitt adatok után automatikusan kilistázza és sorrendbe is teszi a csomagokat. Érdemes több oldalról megfigyelni a konstrukciókat és úgy dönteni, ne csak az ár legyen a szempont, hanem az egyéb a csomagba tartozó szolgáltatások is. Tudjuk, hogy nagyon sokan nem szeretnek hivatalos ügyeket intézni, de ha rájönnek, hogy az online biztosításkötés mennyire jó dolog, akkor örömmel fogják megkötni a biztosításokat. Nem fogjuk ezt egy tehernek felfogni főleg, ha mellé eszünkbe jut, hogy nem szabad kimennünk a forgalomba kötelező megléte nélkül. Ez egyben egy íratlan szabály, mert ha nem tudjuk fedezni az esetlegesen általunk okozott kárt, akkor nagy baj van.

Ezért kell mindent alaposan megfontolni és a lehető legjobban átnézni a módozatokat, kínálatokat és csak úgy dönteni, mert az olcsóbb nem biztos, hogy jobb. Ezt nagyon észben és szem előtt kell tartanunk. Amikor veszünk egy új autót vagy esetleg használtan kapunk egyet, akkor ez az első dolog, hogy megnézzük mi a helyzet a kötelezővel, mert fontos tudnivaló, hogy egy gépjármű vásárláskor az új tulajdonosnak, üzembentartónak minden esetben a saját nevére új kötelező biztosítási szerződést kell kötnie. Márpedig, ha nincs meg a kötelezőnk és úgy okozunk balesetet, akkor saját zsebből meg kell térítenünk az okozott kárt. Ezt gondolom, sokan el akarnák kerülni és ezért lenne érdemes megfontolni a dolgot. Kötelező nélkül ma már nem lehet létezni. Az a legjobb az egészben, hogy külföldön is érvényes a kötelező biztosítás már jó néhány országban, így különösen jó ha van biztosításunk akkor is, ha külföldre megyünk.