biztoshely.hu logo

Kapcsolat

Telefonszám: 06-70-7030-860

Email: kapcsolat@biztoshely.hu

Elakadt? Kérdése van, biztosítás kötéssel kapcsolatosan? Hívjon bennünket bizalommal!  06-70-7030-860 Biztoshely Biztosítási Portál

Horgászbiztosítás - Horgászfelszerelés biztosítása

Kérjük értékeljen minket...
5.00 of 5 - 3 votes
Thank you for rating this article.

Manapság a horgászat nagyon elterjedt és rendkívül nagy sikere van hazánkban, sokan űzik ezt a sportágat. Ez köszönhető annak, hogy Magyarországon rendkívül jó és alkalmas terepek, azaz tavak vannak horgászásra. Ezért is annyira elterjedt itthon. Létezik egy igen felfelé ívelő ágazatú úgynevezett horgász turizmus, ami nagyon lényeges pontja a magyarországi összturizmusnak. Magyarországon a regisztrált horgászok száma 311.717 fő volt még 2012-ben. Azóta csak növekszik és ezekkel a számokkal körülbelül a közép mezőnyben vagyunk jelenleg Európában. Azt tudni kell, hogy a legtöbb horgász a skandináv országokban található. 2012-ben körülbelül 4 tonna halat fogtak a Magyar horgászok.

Online árajánlat kérés

A másik fontos dolog, hogy ha valaki horgászni szeretne, akkor speciális felszerelések nélkül nehéz dolga lesz, persze csak annak, aki komolyan szeretné űzni ezt a sportot. Viszont rendkívül sokba kerülnek, így egy nagyobb összeget kell kiadnunk, hogy ha szeretnénk egy jobb felszerelést. Ezért jött létre az UNIQUA-nál a horgászbiztosítás, ami kifejezetten a horgászfelszerelésekre köthető biztosítások megjelenését jelenti. Ez az új vagyonbiztosítás sok mindenre köthető, azaz nagyon széleskörű védelmet nyújt. A tárgyakban keletkező sérülések vagy a lopások ellen vagy egyéb veszteségekre történő biztosítások ezek a konstrukciók. Akár évi 5 ezer forintos díjért is elérhető már, így azt sem lehet mondani, hogy egy megerőltető összeg, mindenképpen kifizetődő ezt a módozatot megkötni. A másik jó hír, hogy ez a biztosítás Magyarország egész területére érvényes.

Az országhatáron kívülre 30 napra európai területi hatály kiterjesztés is kérhető. A szerződéskötés során nem szükséges lista azokról a tárgyakról, amiket szeretnénk biztosítani, ez nagy könnyebbséget jelent a biztosítások terén. Ötféle kártérítési limit van, 100 ezer és 2 millió forint közötti összegben lehet gondolkodni. Tehát ez a horgászbiztosítás, ami esélyt ad arra, hogy a horgászat során használt bármely olcsóbb, vagy drágább eszközünkben ha kár esik, akkor legalább pénzbeli kártérítéssel számolhatunk.