biztoshely.hu logo

Kapcsolat

Telefonszám: 06-70-7030-860

Email: kapcsolat@biztoshely.hu

Elakadt? Kérdése van, biztosítás kötéssel kapcsolatosan? Hívjon bennünket bizalommal!  06-70-7030-860 Biztoshely Biztosítási Portál

Jobbkormányos gépjármű pótdíj a kötelező biztosításoknál

Kérjük értékeljen minket...
5.00 of 5 - 2 votes
Thank you for rating this article.

jobbkormanyos gepjarmu potdijAz idei kampány során, mint általában egész évben a biztosítók célja nem minden áron a díjcsökkentéssel való kedvezés, inkább fontos lett számukra jónak ítélt ügyfelek megtartása. A díjtarifák láthatóan jócskán felülmúlják a tavalyit, de ez a biztosítási piacon nem okozott különösebb meglepetést. A járműtulajdonosok, üzembentartók fel voltak készülve erre, főként azok, akik az elmúlt évben kárt okoztak. Sokan örülhetnek annak, hogyha több káresemény után biztosítójuk nem mondja fel a szerződést, viszont arra mindenképp számíthatnak, hogy a díjuk jócskán magasabb lesz, mert jóval kedvezőtlenebb feltételek mellett vihetik tovább szerződésüket.

Számolja ki itt a kötelező biztosítását!

A szakemberek szerint az átlagos díjemelkedés elérheti a 6 – 8 százalékot is, ami azért már érezhető összeg, főként azok számára, akik tavaly nagyon olcsón kötöttek kötelezőt. A díjak összetétele nem lett egyszerűbb, plusz e mellett a szelektálási lehetőségeket szem előtt tartva a biztosítók számos újabb feltételeket szabtak a szerződéskötéshez, így megjelent új elem gyanánt például a jobbkormányos gépjármű pótdíj a kötelező biztosításoknál, vagy példaként említhető a már ismert minimumdíj mellett az újdonságként behozott maximumdíj, sőt vannak most már olyan konstrukciók is, amelyek díjának számításába a hajtóanyag milyensége is számít. Nem lesz tehát egyforma a kötelező díja annak, aki a járművét benzinnel, vagy dízellel üzemelteti és az is többet fizethet, akinek jobbkormányos autója van.

Nagy a valószínűsége annak, hogy fenti okok miatt sok autós dönt a váltás mellett, mert például a mi oldalunkon több, mint tíz vezető biztosító kötelező biztosítási szolgáltatását lehet összehasonlítani azonnal, és persze ez nem csak a díjakra vonatkozik, de teljes körű információt adunk arról is, hogy egy egy biztosító milyen feltételeket szab a szerződés megkötéséhez, milyen kiegészítőket lehet választani, ezeknek mekkora a díja és melyik társaságnál állítható össze a legkedvezőbb módozat.

Az autósok nagy része olyan helyzetben van, hogy manapság már egy minimális díjkülönbözetet is nagyra tud értékelni, ezért lehet számítani arra, hogy sokan cserélnek biztosítót. A biztosítók között persze találni olyanokat is, melyeknél a mostani tarifák a tavalyi alá mennek, vagy épp a bónusz tételekkel, kiegészítő biztosításokkal igyekeznek kifizetődőbbé tenni csomagjaikat, de ez nem biztos, hogy sok esetben elég ahhoz, hogy egy egy ügyfél lemondjon a váltás lehetőségéről némi spórolás reményében.

Nagy általánosságban a kedvezmények tekintetében nem jelentkezik rengeteg újdonság, ezzel szemben némely társaság – annak ellenére, hogy számukra is kötelező ennek a fajta biztosításnak a megkötése – szigorítani próbál a kötési feltételeken. Ide tartozik többek közt a bónuszok felső limitálása, ez új kötésnél ez évben 45-55 százalék körül mozog, tehát ez lehet a maximális kedvezmény felső határa, de ide sorolható az is, hogy pótdíjat fizettetnek a jobbkormányos gépjármű kötelező biztosításoknál. Némileg lehet ezt ellensúlyozni azzal, hogyha ügyesen választjuk ki a kiegészítőket, ha egyetlen kedvezmény lehetőségét sem hagyjuk ki, hogyha kedvező fizetési módot választunk, mivel díjkedvezményt jelent, hogyha bankkártyával fizetünk és amikor vállaljuk például az éves egyszeri díjfizetést. Aki minket bíz meg a kötelező biztosítás váltással, az nyugodt lehet a felől, hogy minden lehetőségre, minden kedvezményre felhívjuk a figyelmét és ezzel ellensúlyozni lehet még azt is, hogyha valakinek meg kell fizetnie a jobbkormányos pótdíjat kötelező biztosításoknál.