biztoshely.hu logo

Kapcsolat

Telefonszám: 06-70-7030-860

Email: kapcsolat@biztoshely.hu

Elakadt? Kérdése van, biztosítás kötéssel kapcsolatosan? Hívjon bennünket bizalommal!  06-70-7030-860 Biztoshely Biztosítási Portál

Kitől várhatjuk a hó és jégkárok megtérítését?

Kérjük értékeljen minket...
5.00 of 5 - 1 votes
Thank you for rating this article.

A balesetek, amik megcsúszásból és elcsúszásból keletkeznek mindig veszélyesek. Ezekből fakadó kártérítési igények azokkal szemben érvényesíthetőek, akik a járda vagy az út csúszásmentesítéséért felelnek. Sokszor az a baj, hogy nem tudják, kit terhel a felelősség egy ilyen baleset bekövetkeztekor.

A helyi önkormányzatnak a kötelessége ezeket az útszakaszokat csúszás mentesíteni, és megfelelően gondoskodni annak karbantartásáról. Az önkormányzatok honlapjáról nagyon részletes információkat szerezhetünk.  A jogszabály vonatkozhat a lakások, házak tulajdonosaira miszerint kötelezhetik őket, hogy tartsák rendben a ház előtti vagy lakótér előtti szakaszt.

Ha ennek nem tesznek eleget és valaki megsérül, akkor őket terheli a felelősség. Ez mutatja tehát meg, hogy kiktől várhatjuk a hó- és jégkárok megtérítését. Mindenesetre annak, aki megsérült bizonyítania kell, hogy mi történt. Ha ilyen baleset előfordul, akkor mindenképpen segítséget kell hívnunk, hogy idejében ellássák sérüléseinket. lehetőség szerint azonnal jelezni kell a baleset megtörténését és fel kell venni a jegyzőkönyvet. Ha a sérülés súlyos, akkor a mentőket mindenképpen értesíteni kell. A jég nagyon sok kárt tud okozni, így feltétlenül szükséges az óvatosság minden tekintetben.

Ha nem vigyázunk eléggé, akkor akár olyan baleset is történhet, aminek a kimenetele nagyon súlyos lehet. Ezért kell mindenképpen figyelmeztetni a járókelőket, illetve ezzel egy időben gondoskodni arról, hogy az út rendesen le legyen tisztítva. Ha az útszakasz takarítása nem történik meg, akkor mindenképpen értesíteni kell azokat, akiket felelősség köt az elvégezendő dologhoz. Mindig legyünk óvatosak, mert bármelyik pillanatban történhet valami és megelőzni ezeket úgy tudjuk, hogy megtisztítjuk környezetünket, illetve így tudunk vigyázni nem csak saját magunkra, de mások testi épségére is.