biztoshely.hu logo

Kapcsolat

Telefonszám: 06-70-7030-860

Email: kapcsolat@biztoshely.hu

Elakadt? Kérdése van, biztosítás kötéssel kapcsolatosan? Hívjon bennünket bizalommal!  06-70-7030-860 Biztoshely Biztosítási Portál

Kötelező biztosítás adásvétel után pár perc alatt!

Kérjük értékeljen minket...
5.00 of 5 - 1 votes
Thank you for rating this article.

Amikor egy autóvásárlás adminisztrációs ügyeit lebonyolítottuk és az autó a nevünkre került, még hátra van egy igen fontos teendő, hisz mindenképpen szükséges egy kötelező biztosítás adásvétel után  rögtön. Aki sokat ad arra, hogy mindenben szabály szerint járjon el, az időben megköti újonnan vásárolt gépjárművére a kötelező biztosítást, hiszen már amikor elhozza az eladótól, abban a pillanatban részese se lesz a közúti közlekedésnek. Ebben pedig a biztosítás megléte nélkül nem lehet részt venni.

Számolja ki itt a kötelező biztosítását! - 11 biztosító díjából választhat.

Lényeges tudnivaló, hogy autó vételkor minden esetben az új tulajdonos új kötelező biztosítást kell kössön az adásvétel után, hiszen a régi tulajdonos szerződése semmissé válik. Ezért amikor már tudjuk, hogy mely időpontban fogjuk az autót átvenni, előtte akár csak egy nappal is kössük meg a kötelező biztosítási szerződést. Ennek legegyszerűbb és leggyorsabb módja, ha alkuszi oldalunkra ellátogat, a kalkulátor használatával áttekinti az ajánlatokat és ha sikerült választani, azonnal segítünk lebonyolítani a szerződéskötést.

Amennyiben az ügyfél előrelátó és kihasználva az internet adta lehetőségeket idejében rendelkezik kötelező biztosítással mindjárt az adásvétel után, akkor sok kellemetlenségtől szabadulhat meg, hiszen nem kell tartani egy közúti ellenőrzés során például a rendőri intézkedés következményeivel, s ha rossz esetben az első úton valakinek kárt okozunk, azt már a biztosító fizeti.

A kötelező biztosítás adásvétel utáni azonnal megkötésével egyszerre annak az elvárásnak is eleget teszünk, hogy nem marad a gépjármű egyetlen napra sem fedezetlenül. Ennek ugyanis igen magas összegű büntetés lehet a következménye, hiszen a biztosítás nélküli napok mindegyikére fedezetlenségi díjat róhatnak ki ránk, ami akár százezres nagyságrendet is elérhet. Erre nagyon kell figyelni, mert nem csak akkor léphet életbe ez a fajta büntetés, ha új autóra késve kötjük meg a szerződést, de akkor is, ha már élő szerződésünket nem fizetjük rendesen.

Mindezek tükrében látható, hogy nem szabad késlekedni a kötelező biztosítás adásvétel után történő azonnali megkötésével, mert ezzel biztonságban érezhetjük magunkat, e mellett az átírási procedúra sem végezhető el, csak az új kötelező biztosítási szerződés bemutatásával.