biztoshely.hu logo

Kapcsolat

Telefonszám: 06-70-7030-860

Email: kapcsolat@biztoshely.hu

Elakadt? Kérdése van, biztosítás kötéssel kapcsolatosan? Hívjon bennünket bizalommal!  06-70-7030-860 Biztoshely Biztosítási Portál

Kötelező biztosítás alvázszámra

Kérjük értékeljen minket...
5.00 of 5 - 4 votes
Thank you for rating this article.


A gépjárművek forgalomba való részvételének több feltétele van, de mindközül talán a legfontosabb a kötelező, illetve a casco biztosítás megléte. Akár új autót, akár használtan vásárolt autót vinnénk haza a kereskedésből, már élő biztosítással kell, hogy rendelkezzünk még akkor is, ha olyan új, vagy külföldről behozott gépjárműről beszélünk, amely még nem rendelkezik egyedi hatósági jelzéssel, azaz rendszámmal.


A forgalmi rendszám hiányában csak egy adategyeztető lapra (műszaki vizsgalap) lesz szükségünk, amely tartalmazza a jármű azonosításához szükséges alvázszámát, motorszámát és egyéb jellemző adatait. Természetesen a gépjármű forgalomba helyezését követően, már a rendszám birtokában, a korábban megkötött biztosításunkat módosítatnunk kell, melynek során a gépjármű adatai mellett a rendszám is rögzítésre kerül.

Lehetőség van arra, hogy a felelősségbiztosítás kalkulátor segítségével válasszuk ki a számunkra legkedvezőbb ajánlatot, új autók esetében rendszám hiányában is, a nulla kilométeres, új autó vásárlása menőpont használatával. A kockázatviselés kezdete a biztosítás megkötésének napja lesz, abban az esetben, ha az alkuszi megbízás visszaérkezik, így már magunkkal vihetjük az előzetes fedezet igazolást az autó átvételekor.

Egy elhagyhatatlan lépés a használtautó megvásárlását követő 15 napon belül, kezdeményezni valamely okmányirodában, a használtautónk átírását.