biztoshely.hu logo

Kapcsolat

Telefonszám: 06-70-7030-860

Email: kapcsolat@biztoshely.hu

Elakadt? Kérdése van, biztosítás kötéssel kapcsolatosan? Hívjon bennünket bizalommal!  06-70-7030-860 Biztoshely Biztosítási Portál

Kötelező biztosítás díja - Kis betekintés az árak alakulásába

Kérjük értékeljen minket...
5.00 of 5 - 1 votes
Thank you for rating this article.

A kötelező biztosítás díja illetve a kiszámításának módja eléggé bonyolult folyamat. Ha az összes biztosító tarifáját egy könyvbe szeretnénk összeállítani, akkor egy igencsak vaskos könyvet alkotnánk, ami nagy részben telis tele van érthetetlen információkkal.

Számolja ki itt a kötelező biztosítását!

A kgfb díjának kiszámítása a legegyszerűbben online kalkulátor segítségével eszközölhető. Így ugyanis egyszerre több biztosító ajánlatával ismerkedhetünk meg. A díjszámítási folyamat meg általában 5 - 10 percünket vesz csak el. Az online biztosítás kötésnek a legnagyobb és számszerűsíthető előnye az, hogy a díjszámító rendszerek használatával kihasználhatóak az online kötési kedvezmények is, melyek egy személyes biztosítás kötésnél nem vehetőek igénybe.

A kötelező biztosítási díjak kiszámítása manuálisan szinte lehetetlen, legalábbis a biztosítók egy részénél. Számít a tulajdonos lakcíme, a kora, valamint a biztosítandó gépjármű teljesítménye és fajtája is. Ezen kívül fontos tényező a szerződő bónusz besorolása és az igénybe vehető kedvezmények sokasága.

Számos dolog befolyásolhatja a kötelező biztosítás díjak alakulását. A külső tényezők mellett alapvető a biztosító társaságok üzletpolitikája is. Fontos a díjak kialakulásánál az éppen aktuális piaci helyzet, az árverseny mértéke, az előző évek kárstatisztikája, valamint az újonnan szerepet vállaló biztosító társaságok stabilitási törekvései. Az elmúlt két évben minden külső tényező negatívan alakult így nem meglepő, hogy az átlagdíjak jelentős mértékben és folyamatosan emelkednek.

Az idei év elején, a tavalyi év értékelése, és az új feladatok meghatározásakor szinte mindegyik biztosító egyet értett a díjak alakulásában. A nyilatkozatok mindegyike arról szólt, hogy a társaságok az átlagdíjak további növekedését várják. Szinte csak az emelkedés mértékében nem volt összhang, mert páran 10% feletti drágulást várnak a piacon, míg mások véleménye szerint az 5% körüli lesz a reális.

Az oldalunkon minden üzembentartó maximális segítséget kap, hogy a megfelelő biztosítási megoldást választhassa. A kötelező biztosítás kalkulátor a számítások alatt figyelembe veszi az összes vezető biztosító ajánlatát, valamint szinte az összes adható kedvezményt ezzel biztosítva a tökéletes megoldást mindenkinek. A számítás, és az adatok megadása néhány percet vesz igénybe, és a kalkulátor használata teljesen ingyenes.