biztoshely.hu logo

Kapcsolat

Telefonszám: 06-70-7030-860

Email: kapcsolat@biztoshely.hu

Elakadt? Kérdése van, biztosítás kötéssel kapcsolatosan? Hívjon bennünket bizalommal!  06-70-7030-860 Biztoshely Biztosítási Portál

Kötelező biztosítás elmulasztása és a következmények

Kérjük értékeljen minket...
5.00 of 5 - 2 votes
Thank you for rating this article.

Kötelező biztosítás elmulasztásaA kötelező biztosítás intézményét a közúti közlekedésről szóló törvény szabályozza, melyet időnként kormányrendeletekkel módosítanak. Azonban a módosítások ellenére egy alapszabály évek óta érvényben van. A kötelező biztosítás minden üzembentartó illetve ha üzembentartó nincs bejegyezve, akkor mindegyik tulajdonos számára kötelező, aki a közúti közlekedésben részt kíván venni. A törvény kitér arra, hogy nem csak a szerződés megkötése kötelező, de folyamatos díjfizetéssel az érvényben tartása is.

Számolja ki itt a kötelező biztosítását! - 11 biztosító díjából választhat.

A kötelező biztosítás elmulasztása és a következmények ismerete lényeges, hiszen súlyos anyagi megterhelést jelent minden autós számára. Azon felül, hogy nagy büntetésre számíthat az aki nem rendelkezik a biztosítással a fedezetlenségi időszakban okozott károkért saját maga kell hogy helyt álljon. Sőt a díjjal nem rendezett időszakra a biztosító fedezetlenségi díjat is fel fog számolni, ami sokszorosa a normál díjaknak. Amennyiben el akarja kerülni a súlyos büntetéseket és az anyagi terheket, úgy minden esetben használja a kötelező biztosítás kalkulátor rendszerét. Mindegy, hogy üzembentartó váltás, autó vétel vagy forgalomba helyezés a kötelező biztosítással rendelkeznie kell.

A rendszer segítségével, néhány adat megadásával pillanatok alatt megismerheti a kötelező biztosítási piac ajánlatait, melyből könnyedén választhatja ki a legjobb megoldást. A kötelező biztosítás kalkulátor segít a szerződés megkötésében is. Amennyiben ezt a megoldást választja, úgy semmilyen mást nem kell, tennie csak az alkuszi megbízást kell a részünkre visszaküldeni és az ügymenet összes többi teendőjét társaságunk elvégzi Ön helyett. Ezt követően Ön elektronikus úton megkapja a biztosítási ajánlatát, ami érvényes kötelező biztosítás szerződésnek számít mindaddig, míg a biztosító társaság a kötvényt meg nem küldi az Ön részére.