biztoshely.hu logo

Kapcsolat

Telefonszám: 06-70-7030-860

Email: kapcsolat@biztoshely.hu

Elakadt? Kérdése van, biztosítás kötéssel kapcsolatosan? Hívjon bennünket bizalommal!  06-70-7030-860 Biztoshely Biztosítási Portál

Kötelező biztosítás havi, negyedéves, féléves, éves díjfizetés

Kérjük értékeljen minket...
4.20 of 5 - 5 votes
Thank you for rating this article.

biztositas dijfizetesA hazai biztosítási piacon egyre általánosabb az éves díjfizetés a kötelező biztosítás tekintetében, mivel ezt a változatot a biztosító társaságok igen csak díjazzák. Természetesen a szerződő ügyfél minden esetben saját maga döntheti el, hogy milyen fizetési gyakorisággal kívánja rendezni a díjat, ez nyilvánvalóan attól függ elsőként, hogy kinek hogy jobb beosztani az általános fizetnivalóit. A kötelező biztosítás havi, negyedéves, féléves és éves díjfizetéssel egyaránt kiegyenlíthető, ahogy magát a fizetés módját is meg lehet választani, hisz történhet csekkel, vagy banki átutalással, csoportos beszedési megbízással, vagy akár online bankon keresztül is. A havi befizetés hátránya talán az lehet, hogy nagyon oda kell figyelni minden hónapban a befizetés időpontjára, mert a határidő nem az a dátum, amikor a befizetést végrehajtjuk, hanem amikor a biztosítóhoz a pénz be kell érkezzen.

Számolja ki itt a kötelező biztosítását! - 11 biztosító díjából választhat.

Az éves egyszeri díjfizetés talán azért egyre inkább közkedvelt, mert egyrészt le van a gond egész évre, biztosan nem csúszunk ki a fizetési határidőből, ráadásul ilyen esetekben szinte kivétel nélkül minden biztosító kedvezményt jut, illetve valamennyit enged a díjból. Előnyös megoldás a biztosítóknak is, hiszen ekkor a szerződés megkötésével egy időben befolyik hozzájuk az éves díj egésze, tehát mindkét fél ezzel a megoldással jár a legjobban.

Az elmúlt időszakban végzett felmérések alapján úgy látható, hogy a leginkább szembetűnő változás a biztosítási szokásokat illetően épp az éves gyakoriságú kötelező biztosítás fizetés, ma már az ügyfelek majdnem ötven százaléka ezt a fizetési gyakoriságot választja. Ennek magyarázata abban is rejlik, hogy az elmúlt 2-3 évben nagyon nagy mértékben csökkent a kötelező biztosítás díja, így sokaknak nem jelent akkora anyagi megterhelést, hogy ne tudnák vállalni még a baleseti adóval megnövelt összeget is főleg, ha azt számoljuk, hogy általában 15 százalék díjcsökkenés érhető el az egyszeri éves díjfizetés vállalásával.

Fontos kérdés hogy a kötelező biztosítás havi, negyedéves, féléves, vagy éves díjfizetési módját választjuk akkor is, amikor váltani készülünk, mert az új kötelező biztosítási díj meghatározásakor ez nyom a legtöbbet a latban. Vannak persze olyan speciális módozatok is a kötelező biztosítások között, melyek megkötését, illetve a díjfizetés gyakoriságát a biztosító előre meghatározza és szerződésben szabályozza.

Amennyiben Ön oldalunkon keresztül választja kötelező biztosítását, nagy előnyökhöz juthat, mivel itt nem csak a díjakat ismerheti meg, de minden vezető biztosító szerződéses feltételét is elolvashatja, sőt azt is el tudja dönteni, hogy milyen fizetési gyakoriságot választ majd a díj kiegyenlítésére.