biztoshely.hu logo

Kapcsolat

Telefonszám: 06-70-7030-860

Email: kapcsolat@biztoshely.hu

Elakadt? Kérdése van, biztosítás kötéssel kapcsolatosan? Hívjon bennünket bizalommal!  06-70-7030-860 Biztoshely Biztosítási Portál

Kötelező biztosítás hétvégén

Kérjük értékeljen minket...
5.00 of 5 - 3 votes
Thank you for rating this article.

Manapság az élet olyan kihívások elé állítja a szolgáltatókat, amelyekkel régebben nem kellett szembesülniük. Egyre gyorsuló világunkban cél, hogy az ügyfelek kiszolgálása bármikor, bárhol, egyszerűen, gyorsan megtörténhessen. Ez a szemlélet jelen van a biztosítások területén is.

Számolja ki itt a kötelező biztosítását!
12 biztosító díjából választhat ide kattintva!


Ma már nem kielégítő az a szolgáltatás, amely csak a hétköznapokra korlátozódik. Egyre erőteljesebb az igény, hogy hétvégeken, munkaszüneti napokon, éjjel-nappal elérhetőek legyenek a szolgáltatások. Ennek teljesíthetőségében természetesen nagy szerepet játszik a biztosításoknál is az internet, ahol az ügyfelek kényelmesen, saját otthonukból intézhetik biztosítási ügyeiket. A biztosítási piacon is jelenlévő piaci verseny megköveteli a társaságoktól, hogy az ügyfelek igényeit a lehető legtökéletesebben lefedjék. Természetesen ez a verseny nem csak a minőség, kényelem, gyorsaság területén folyik, hanem a termékkínálat mind nagyobb biztosítása által, minden felmerülő igény lehetséges kiszolgálásának a terén is. A piac, az igények folyamatos változása miatt nem könnyű a biztosítók dolga.

A kötelező felelősségbiztosítás a biztosítási piac olyan szegmense, ahol szinte minden biztosító társaság jelen van. A kötelező biztosítás piaca egy olyan terület, amely elég jól felmérhető a társaságok számára, mivel adott a forgalomba helyezett gépjárművek száma, így kiszámítható a várható ügyfélszám, amelyet a társaságoknak fel kell osztaniuk maguk között. Ugyanis a kötelező felelősségbiztosítást,- mint, ahogyan a nevéből is következik,- kötelező minden olyan üzembentartónak megkötnie, aki gépjárművének részt akar venni a közúti forgalomban. Pozitív tulajdonsága ennek a biztosítás fajtának, hogy a teljes kockázatot a biztosító viseli, nincs önrész, ami azt jelenti, hogy az ügyfeleknek semmi egyéb kockázata, illetve feladata nincs, mint hogy befizeti a viszonylag kedvező árfekvésű díjat. Ráadásul ez a díj a különböző kedvezményeknek, illetve kis odafigyelésnek köszönhetően nagyon kedvező szintre leszállítható. Természetesen fontos szerepet játszik a díjképzésben a bonus-malus besorolás, illetve a gépjármű teljesítménye. Nyilvánvaló, hogy egy nagy teljesítményű gépjárművel könnyebb balesetet okozni, illetve a nagyobb értéke miatt a biztosító kockázata is nagyobb. Hasonlóan sokat számít a balesetmentes vezetés, amelyet magas besorolással jutalmaz a biztosító, hiszen ez a tény csökkenti a kockázatát. A biztosítók a díjképzésnél természetesen komplexebb módon kalkulálják ki a díjtarifa táblázatukat, de az előzőek feltétlenül kiemelkedően fontos szerep töltenek be benne.

A kötelező biztosítás hétvégén is megköthető, hiszen minden biztosító, biztosítási alkusz tart fenn egyrészt ügyeletet, call centert, illetve biztosított az online elérés is, ahol a kötelező biztosítás gyorsan, egyszerűen megköthető az ügyfél otthonából. Amennyiben valaki hétvégén vásárolja meg az autóját, akkor lehetősége van azonnal megkötni a kötelező biztosítást, még mielőtt kimegy a gépjárművel a forgalomba. Az online ügyintézés lehetővé teszi, hogy a biztosító, illetve az alkusz a hozzá beérkező megbízás után, kiküldi elektronikusan a biztosítási ajánlatot, amelyet kinyomtatva az ügyfél már biztosítottként mehet a forgalomba, illetve viheti haza új szerzeményét. A szerződés akkor lép végérvényesen életbe, ha az ügyfél befizeti az első díjat, melynél lehetőség van a 60 nap türelmi idővel élni. Természetesen a türelmi idő alatt is biztosítva van az ügyfél.