biztoshely.hu logo

Kapcsolat

Telefonszám: 06-70-7030-860

Email: kapcsolat@biztoshely.hu

Elakadt? Kérdése van, biztosítás kötéssel kapcsolatosan? Hívjon bennünket bizalommal!  06-70-7030-860 Biztoshely Biztosítási Portál

Kötelező biztosítás index díj, kgfb díjértesítő levél

Kérjük értékeljen minket...
5.00 of 5 - 2 votes
Thank you for rating this article.

kotelezo biztositas index dijA kampány előtti felkészülés részeként a biztosító társaságok már megkezdték a kötelező biztosítás index díj levélben történő kiküldését ügyfeleik részére.

Az indexlevelet minden esetben legkésőbb hatvan nappal az évforduló előtt meg kell a szerződött ügyfélnek kapnia, mert csak így lesz ideje és módja mindenkinek eldönteni, hogy megéri-e az élő szerződését megtartani, vagy pedig jobban jár, ha körülnéz oldalunkon az ajánlatok között és vált. Az index díjból kiderül, hogy az adott cégnél mekkora díjat kell a következő évben fizetni.


Számolja ki itt a kötelező biztosítását!

Ezekben az értesítésekben a kötelező biztosítás index díj mellett a bónusz besorolást is fel szokták tüntetni, hiszen ez is hatással van a következő évi ár alakulására. Szem előtt kell tartani azt a tényt, hogy amikor megkapjuk az indexlevelet a biztosítási évfordulóig eltelt időszakban még módosulhat a számított díj, hiszen ha ez időtartam alatt történik egy károkozás az ügyfél részéről, akkor ez bizony befolyással lesz a díjra, mégpedig megnöveli egy ilyen eset a díjat.

Minden esetre a kötelező biztosítás index díj időben történő megismerése nagy segítséget nyújthat abban, hogy megfelelően és megnyugtatóan tudjunk döntést hozni. A döntés meghozatalában mi is igen hathatósan tudunk segíteni annak, aki oldalunkon keresztül szerzi be információit a váltás lehetőségeiről, a biztosítók kínálatáról, a naprakész tarifákról. Velünk lehetősége nyílik arra, hogy már most elkezdje böngészni a kötelező biztosítási árakat, és ezzel kellő időben megfelelően tájékozott legyen, így nem fordulhat elő, hogy kényszerűségből az utolsó pillanatban köt egy olyan konstrukciót, mellyel végül rosszul jár. Amikor megkapja a kötelező biztosítás index díjat, már hozzá is láthat a mi kalkulátorunkkal számításokat végezni, mert ebben az esetben könnyedén összeállíthatja azt a listát, melyből végül kiválasztja a következő érvre szóló kötelező biztosítóját. Természetesen, ha azzal szembesül, hogy az élő kötvénye minden szempontból megfelelő és nem talál a palettán kedvezőbb összeállítást, akkor arra is módja van, hogy meglévő kötelező biztosítását a következő év tekintetében meghosszabbítsa.

Felhívjuk a figyelmét arra, hogy legelső lépésként, főleg amikor megérkezik a kötelező biztosítás index díj, mindjárt nézze meg és ellenőrizze le biztosítási évfordulójának dátumát, nehogy lemaradjon, vagy lekéssen a váltás lehetőségéről, mert akkor nem lesz választásra módja. Elég ehhez a kötvényt, vagy a szerződést elővenni, hisz mindkettőn szerepel ez a fontos dátum. Amikor arra az elhatározásra jut, hogy az oldalunkon keresztül megvizsgált ajánlatok és a megkapott index díj alapján megéri, ha vált, akkor nem kell többet tennie, mint az ügyek intézésével minket megbízni. Ekkor mással nem is kell majd törődnie, mint a kalkulátoron keresztül a szokásos szükséges adatokat megadni és felénk egy megbízást küldeni, melynek birtokában az új szerződés megkötésén felül a meglévő felmondását is elvégezzük, mégpedig a rajtunk keresztül váltó ügyfeleinknek teljese egészében ingyenesen.