biztoshely.hu logo

Kapcsolat

Telefonszám: 06-70-7030-860

Email: kapcsolat@biztoshely.hu

Elakadt? Kérdése van, biztosítás kötéssel kapcsolatosan? Hívjon bennünket bizalommal!  06-70-7030-860 Biztoshely Biztosítási Portál

Kötelező biztosítás inkasszóval azaz díjlehívással

Kérjük értékeljen minket...
5.00 of 5 - 1 votes
Thank you for rating this article.

A biztosítások világa olyan terület, amely valamilyen formában mindenhol jelen van, illetve amellyel szinte mindenki kapcsolatba kerül valamilyen formában. A biztosítások kialakulása messze visszanyúlik az emberiség történetébe. Az emberek korán felismerték, hogy szükség van valamiféle védelemre a kiszámíthatatlan eseményekkel szemben. A biztosítások fejlődése követte az ipari, és társadalmi fejlődést, illetve az igények változását. Egyre összetettebb termékekkel jelentek meg, és egyre több területén az gazdaságnak és a társadalomnak. Napjainkban a biztosítások hozzá tartoznak a hétköznapjainkhoz.

Számolja ki itt a kötelező biztosítását!
12 biztosító díjából választhat ide kattintva!


Amikor az ember biztosítást szeretne kötni, akkor először magában kell tisztáznia, hogy mit is szeretne valójában, milyen elvárásai vannak a biztosítással, illetve a biztosítóval kapcsolatban. Könnyebb úgy megtalálni a számunkra legmegfelelőbb biztosítást, ha magunknak tiszta képünk van arról, hogy mit szeretnék, mert akkor már csak mellé kell rendelni azt a biztosítást, amely rendelkezik a megfelelő kondíciókkal, tulajdonságokkal. Amikor gépjárművet vásárolunk, akkor is az első feladat, amely ránk hárul a forgalomba való használata előtt, hogy meg kell kötnünk a kötelező felelősségbiztosítást. Már csak azért is, mert kötelező előírás. Ebben az esetben is az, az első, hogy megismerkedünk a termékkel, és aztán az egyes biztosítók ajánlataival.

Maga a termék jellemzően nem egy összetett biztosítás, így a megkötése is nagyon egyszerűen, és gyorsan véghez vihető. A kötelező biztosítás egy önrészt nem tartalmazó felelősségbiztosítás, ami azt jelenti, hogy ha az ember 3. személynek kárt okoz a gépjárművével, azt nem a kár okozójának kell megtérítenie, hanem helyette 100 %-ban a biztosító állja a kockázatot. A gépjárművek teljesítmény szerint vannak besorolva, míg az üzembentartók a balesetmentes vezetés alapján működő un. bonus-malus rendszerbe vannak besorolva. A kötelező biztosítás díja eszerint akkor a legalacsonyabb, ha a legkisebb teljesítmény kategóriába tartozik az ügyfél, és ha balesetmentesen vezet évek óta.

A kötelező biztosítás díját lehet fizetni havi, negyedéves, féléves, vagy éves ütemezéssel. A fizetés módja, lehet csekkes befizetés, banki átutalás, csoportos beszedési megbízás. A csoportos beszedési megbízás vagy más néven csoportos inkasszó, az inkasszó egyik fajtája. Az inkasszó olyan pénzügyi tranzakciót jelöl, amelynél a jogi személy kezdeményezi a kötelezett bankszámlájáról való pénz átutalását az általa megadott számlaszámra. A csoportos inkasszót használják többek között a közüzemi szolgáltatók, a biztosítók is. Igen a kötelező biztosítás inkasszóval azaz díjlehívással is teljesíthető. A biztosítóknál ez úgy működik, hogy a szerződés megkötésekor az ügyfél felhatalmazza a biztosítót arra, hogy a bankjánál vezetett számlaszámról szedje be a kötelező biztosítás aktuális összegét. A számlavezető bank természetesen szintén rendelkezik az ügyféltől kapott engedéllyel, hogy a jelzett szolgáltató követelését a bank teljesítse. Természetesen inkasszónál is javasolt egy limitet megadni, amely fölött minden esetben kell, hogy kérje a bank az ügyfél jóváhagyását.