biztoshely.hu logo

Kapcsolat

Telefonszám: 06-70-7030-860

Email: kapcsolat@biztoshely.hu

Elakadt? Kérdése van, biztosítás kötéssel kapcsolatosan? Hívjon bennünket bizalommal!  06-70-7030-860 Biztoshely Biztosítási Portál

Kötelező biztosítás utánfutóra és lakókocsira online

Kérjük értékeljen minket...
4.20 of 5 - 5 votes
Thank you for rating this article.

A kötelező felelősségbiztosítással kapcsolatosan vannak tévhitek a köztudatban. Itt is, mint annyi más dolognál fontos, hogy pontos információkat szerezzünk be, hogy nehogy később kellemetlenségek érjék az embert. Biztosítással kapcsolatos információt a legegyszerűbben, illetve a legmegbízhatóbban maguktól a biztosító társaságoktól, vagy a biztosítási alkuszoktól lehet beszerezni. Bizonyos szempontból az alkuszokhoz fordulni a legjobb, mert a biztosítók a maguk érdekeit tartják szem előtt, ezzel szemben az alkuszok az ügyfél érdekeit képviselik. Most röviden ismerkedjünk meg egy kevésbé ismert lehetőséggel, hogy hogyan működik a kötelező biztosítás utánfutóra és lakókocsira online.

Számolja ki itt a kötelező biztosítását! - 11 biztosító díjából választhat.

Azzal kell kezdenünk, hogy sokan tévesen úgy gondolják, hogy kötelező biztosítást csak a vontató járműre kell kötni, és a vontatott szerelvényre nem. Ez nem így van, ugyanis hasonlóan a vontató gépjárműhez, az utánfutóra, és a lakókocsira is kötni kell felelősségbiztosítást. Számítani kell arra, hogy akár egy közúti ellenőrzés folyamán, akár egy műszaki vizsga alkalmából is kérhetik a KGFB szerződést. A lakókocsikra, illetve az utánfutókra ugyanazok a szabályok érvényesek, mint a gépjárművekre, azaz szükség van hozzá forgalmi engedélyre, rendszámra, törzskönyvre, illetve műszaki engedélyre is. A kötelező biztosítás díjának megállapításánál figyelembe veszik a motor teljesítményét, a férőhelyek számát, a jármű teherbírását illetve besorolását is.

A lakókocsira, illetve az utánfutóra történő kötelező felelősségbiztosítás megkötése hasonlóan történik, mint a vontató járműveknél, ami azt is jelenti egyben, hogy akár online is megköthető. Gyakran előfordul, hogy amennyiben az üzembentartó egyszerre biztosítja mind a két járművet, akkor a biztosítók kedvezményeket adnak. Az online kötésekre eleve van kedvezmény, tehát érdemes a biztosítók honlapjait megnézni, hogy hol milyen egyéb kedvezményeket adnak az együtt biztosítás esetén. Maga a folyamat online kötésnél is hasonló a többi gépjárműhez, de nyilván a díjszámításnál nem veszik figyelembe a motorteljesítményt, mivel nem rendelkeznek motorral. Amennyiben a kitöltésnél valami nem egyértelmű, akkor érdemes felhívni a biztosító ügyfélszolgálatát és információt kérni, vagy eleve egy biztosítási alkuszra bízni a szerződés megkötését.