biztoshely.hu logo

Kapcsolat

Telefonszám: 06-70-7030-860

Email: kapcsolat@biztoshely.hu

Elakadt? Kérdése van, biztosítás kötéssel kapcsolatosan? Hívjon bennünket bizalommal!  06-70-7030-860 Biztoshely Biztosítási Portál

Kötelező biztosítás üzembentartóra - Üzembentartó váltás és a biztosítás

Kérjük értékeljen minket...
4.92 of 5 - 12 votes
Thank you for rating this article.

Egy a 2010-es évben bevezetett szabályozás értelmében minden esetben a gépjármű üzemben tartójának kell megkötnie a kötelező gépjármű biztosítási szerződést. Ettől eltekinteni csak abban az esetben lehet, amennyiben nincs bejegyzett üzembentartója a gépjárműnek, ekkor ugyanis a csak a tulajdonos köthet kötelezőt!

Számolja ki itt a kötelező biztosítását! - 11 biztosító díjából választhat.

Amennyiben a gépjármű tulajdonosa úgy dönt, hogy valamilyen okból kifolyólag üzembentartó váltást szeretne eszközölni, akkor azt az alábbiak szerint teheti meg.  Ki kell tölteni egy üzembentartói szerződést, azaz megállapodást a tulajdonos és az új üzembentartó között, majd kell kötni egy kötelező biztosítást az új üzembentartó nevére. Ezt követően el lehet menni az okmányirodába, és be lehet jegyeztetni az üzemben tartót.

Fontos!!! Amennyiben a gépjárműn van hitel, akkor a legelső lépés a bank felkeresése, ahol írásos hozzájárulást kell kéni új üzembentartó bejegyzéshez. Ezt az okmányiroda az ügyintézés során fogja kérni Öntől! Amennyiben a jármű lízinggel vásárolt, akkor az üzembentartó váltás sajnos nem megoldható!

Az ügyintézéshez szükséges üzembentartói szerződést itt töltheti le!

Weboldalunkon könnyedén köthet kötelező biztosítási szerződést online, így kényelmesen intézheti el a biztosítás kötési feladatát. Amennyiben a megkötést követően felveszi velünk a kapcsolatot, gyorsított ügyintézéssel akár 5 perc alatt kezében lehet az igazolása, mellyel mehet az okmányirodába az adminisztrációs feladatok elindításához.

Üzembentartói bejegyzéshez szükséges iratok:

  • kitöltött, mindék féllel és két tanúval aláíratott üzembentartói szerződés
  • forgalmi engedély
  • az új üzembentartó nevére megkötött érvényes kötelező biztosítás
  • hiteles gépjármű esetén a bank által kiállított eredeti hozzájáruló nyilatkozat


Az üzembentartói bejegyzés díja

  • a forgalmi engedély kiállításának ára 6.000.-Ft
  • abban az esetben, ha az üzembentartói jogért fizettek, akkor az átírási illeték összegének 25 %-át kell még kifizetni.
  • Abban az esetben, ha az üzembentartói jog gyakorlása nem került pénzbe, akkor az átírási illeték 50%-át kell megfizetni a bejegyzés során.


A gépjármű átírási illeték összegét az alábbiak szerint kell kiszámolni:

Költségek