biztoshely.hu logo

Kapcsolat

Telefonszám: 06-70-7030-860

Email: kapcsolat@biztoshely.hu

Elakadt? Kérdése van, biztosítás kötéssel kapcsolatosan? Hívjon bennünket bizalommal!  06-70-7030-860 Biztoshely Biztosítási Portál

Külföldre utazó közúti fuvarozók utasbiztosítása

Kérjük értékeljen minket...
5.00 of 5 - 2 votes
Thank you for rating this article.


Az Európai Utazási Biztosító (EUB) egy sok évtizedes tapasztalattal rendelkező, Magyarországon az egyetlen piacvezető, utasbiztosításokra szakosodott biztosítója, amely felismerte az utasbiztosítás fontosságát a külföldi fuvarozás terén is. A jól megtervezet nyaralást is keresztülhúzhatja egy váratlan baleset vagy megbetegedés, amely teherfuvarozás során, ahol az előre megtervezett útvonal, az előre egyeztetet határidők módosulása, a kalkulált költségterv növekedésével terheli a fuvarvállalót, akár jelentős mértékben.

Online árajánlat kérés

Az Európai Egészségbiztosítási Kártya (EEK) csak az elfogadó országok tekintetében nyújt - országonként változó - szolgáltatásokat, ezzel szemben az EUB-CTI Driver utasbiztosítás országtól független, 0-24 órás EUB-Assistance áll rendelkezésre az ellátás megszervezésére, költségek átvállalására, járulékos költségek fedezésére. Természetes nem jelent hátrányt az EEK kártya megléte sőt EEK-kedvezmény választható a díjból, vagy kiegészítő kórházi napi térítéssel bővíthető.

kozuti fuvarozok utasbiztositasa

Az egyéni utasbiztosításhoz képest az EUB Driver biztosítás előnye:
- Személyre szabott kiszolgálás: eltérnek a fuvarozással foglalkozó cégek szokásai, melyet a Driver termékcsalád a vállalati igényeknek megfelelően tud kiszolgálni.
- Moduláris szolgáltatás-választása: a cég igényeinek megfelelően, kompromisszumok nélkül a modulok összepárosíthatóak >Egészség modul: betegséggel, balesettel kapcsolatos költségekre >Általános utazási modul: az utazást érintő kockázatokra terjed ki pl.: poggyász-kár, rokkantság, baleseti halál, helyettesítő személy költségeinek fedezése, poggyászbiztosítás tehergépjármű, vagy busz utasterére stb.
- Éves bérlet: 30 vagy maximum 60 napos utazásra érvényes, amelyből létezik >Rendszámra szóló (jármű vezetőjére, legfeljebb 2 személyre köthető, 1 évben legfeljebb háromszor módosítható >Névre szóló (megjelölt személyre érvényes, nem módosítható, részleges díjvisszatérítés nincs)
- Rugalmas díj-meghatározás: tekintettel a vállalat utazási szokásaira a fizetendő díj a kockázattal arányosan kerül megállapításra

EEK kedvezmény esetén az EUB-CTI Driverbiztosító azon kockázatokra vállal felelősséget, amelyek az EEK-kártyával nem térülnének meg, azonban ennek feltétele, hogy a biztosított érvényes Európai Egészségbiztosítási Kártyával rendelkezzen és azt egészségügyi ellátás vagy mentés esetén bemutatni-, az EEK terhére a szolgáltatást igénybe venni köteles.

Biztosított lehet az a legfeljebb 69 éves szerződő alkalmazottja, aki magyarországi lakhellyel rendelkezik. Az ajánlatkérő felületen az EUROPA 1 kategória megjelölése esetén, a földrajzi Európához tartozó területek esnek a biztosítási szerződés területi hatálya alá. Az EURÓPA 2 területi hatálya az EURÓPA 1 területi hatálya alá tartozó országokon túl kiegészül: Oroszország, Azerbajdzsán, Grúzia, Kazahsztán, Kirgizisztán, Örményország, Tadzsikisztán, Türkmenisztán, Üzbegisztán teljes területével.

A szerződéskötéssel egyidejűleg utasbiztosítási kártya kerül kiállításra, amely a kárbejelentéskor szükséges legfontosabb teendőkön túl, tartalmazza az EUB-Assistance telefonszámát. Poggyászkárok esetén, a külföldön felvett jegyzőkönyvvel a kárrendezés utólagosan, a hazaérkezést követően történik ugyanúgy, mint a kisebb (pl.: 100-150 eurós) helyszínen megfizetésre került, ambuláns ellátások esetén.

A kárrendezés is történhet online, azonban a szerződéskötés viszont csak online felületen történik, ahol a cég ajánlatot kér, a biztosító ajánlatot készít, amely egyben díjbekérő is, majd a vállalat szerződéstípust választ, a nyilatkozatot aláírva és a díjat átutalva megküldi a biztosító részére, amely a kötvény megküldésével egy időben aktiválja a biztosított napokat. Összességében tehát a biztosítási szerződés egységes szerkezete az elfogadott ajánlatból, a biztosított nyilatkozatának és a biztosítási kötvény együtteséből tevődik össze.