biztoshely.hu logo

Kapcsolat

Telefonszám: 06-70-7030-860

Email: kapcsolat@biztoshely.hu

Elakadt? Kérdése van, biztosítás kötéssel kapcsolatosan? Hívjon bennünket bizalommal!  06-70-7030-860 Biztoshely Biztosítási Portál

Mennyit fogyaszt az autóm? Itt megtudhatja hogyan számolja ki!

Kérjük értékeljen minket...
4.46 of 5 - 26 votes
Thank you for rating this article.

A legtöbb autós kíváncsi arra, hogy mennyi az átlagfogyasztás és a legtöbben saját maguk akarják kiszámítani, mert valamiért nem bíznak a többi módszerben, vagy csak azért, mert saját maguk szeretik intézni ezeket a dolgokat. Ezeknek az embereknek nyújtunk segítséget, mert létezik egy módszer, amivel könnyen és gyorsan ki tudjuk számítani az átlagfogyasztásunkat. Az első teendőnk az, hogy teletankoljuk az autónkat, ami után fel kell jegyezni a tankolás utáni kilométeróra állást.

Ezt jelezzük nagy A betűvel és, ha van a gépjárműben kilométer számláló, azt vissza kell állítani nullára. Ez azért jó, mert a továbbiakban nem kell majd a feljegyzett kilométeróra állást keresni. A következő lépés, hogy a legközelebbi tankolásnál fel kell írni a kilométeróra állását, amit nevezzünk B-nek. ezt követően felírjuk, hogy hány liter benzint kellett tankolni az autóba ahhoz, hogy tele legyen a tank, ez legyen a C adat.

A számításnak a képlete a következő: Átlagfogyasztás = [C/(B-A)]*100, ennek tehát az a lényege, hogy a második tankoláskor megvett benzin mennyiségét kell elosztani a két tankolás között megtett távval és ezt meg kell szoroznunk 100-al. Ez a legegyszerűbb módja annak, hogyan tudható meg, mennyit is fogyaszt az autónk.