biztoshely.hu logo

Kapcsolat

Telefonszám: 06-70-7030-860

Email: kapcsolat@biztoshely.hu

Elakadt? Kérdése van, biztosítás kötéssel kapcsolatosan? Hívjon bennünket bizalommal!  06-70-7030-860 Biztoshely Biztosítási Portál

Mit kell tenni gépjármű adásvételt követően?

Kérjük értékeljen minket...
4.52 of 5 - 21 votes
Thank you for rating this article.

Mielőtt belevágunk egy gépjárművásárlásba, azt mindenképpen le kell szögezni, hogy a gépjármű adásvételi szerződés nem igen fog módosulni a 2010-ben elfogadottakhoz mérhetően. Az egyik legfontosabb dolog, hogy a szerződésben szereplő személyek adatainak mindenképpen ott kell lennie a papíron. A másik pedig, hogy a vevő és az eladó hiteles aláírását kell, hogy tartalmazza az irat, máskülönben a szerződés érvényét veszti. Ezt minden esetben két tanúval kell igazolni akik szintén aláírással kell, hogy hitelesítsék az eseményt. Tehát ezen feltételek mellett lehet csak hivatalos irat belőle és ha ezek megvannak, akkor semmi akadálya nem lehet a vásárlás bonyolításának. A gépjármű műszaki adatainak és az árnak is feltétlenül benne kell lennie a szerződésben.

Számolja ki itt a kötelező biztosítását! - 11 biztosító díjából választhat.

Hogy ha megtörténik az adásvétel
, akkor az új tulajdonosnak mindenképpen kötnie kell egy új kötelező biztosítást is, ha ezt nem teszi meg, akkor bajba kerülhet főleg, ha így megy ki a forgalomba. Azoknak, akik nem tudnák, egy kis gyors felvilágosítás a kötelező biztosítás jelentőségéről. A kötelező biztosítás azért fontos, mert ha balesetet okozunk másoknak, akkor a biztosító megtéríti a keletkezett kárt. Oldalunkon keresztül nagyon gyorsan megteheti, hogy megköti az új kötelező biztosítását, csak pár kattintás az egész és otthonról vagy bárhonnan ahol rendelkezik internet hozzáféréssel megteheti. Hogy ha megkötik az adásvételi szerződést, akkor 15 napon belül kell megkezdeni az átírási folyamatot a hivatalos szervnél.

Hogy ha az adásvételt követően nem viszi el az autót egy eredetiségvizsgálatra, abból is baja származhat, így mielőtt vesz egy új autót vagy az adásvételre sor kerül, minden lényeges információt gyűjtsön össze, nehogy véletlenül kimaradjon valami fontos. Mindkét fél számára fontos az, hogy legyen biztosítás az új autón vagy az új tulajdonossal rendelkező autón, ugyanis csak így lehet bizonyítani, hogy kit terhel a felelősség. Ha beérkezik az ügy az okmányirodába, akkor az egy bizonyos iktató számmal lesz ellátva.

Nagyon fontos tényező az időpont, azaz a dátum, ugyanis ez alapján jön létre az illetékfizetés határideje. Az illetékfizetésnek a határidejét nagyon szigorúan kell venni, mivel ha elmarad ezen összeg befizetése, akkor nagyon magas büntetést is kiszabhatnak ránk. Mindenkinek felhívjuk a figyelmét, hogy tartsa be ezen határidőket, ugyanis senki nem szeretné azt, hogy nagyobb probléma legyen belőle főleg, hogy ha nagy összegről van szó.  Egy adásvétel mindig fontos dolog, nem csak a vevő de az eladó életében is. Míg az egyik fél megválik a hőn szeretett gépjárművétől addig a másik fél megkapja azt a gépjárművet, amit kinézett magának esetleg régen eltervezte, hogy megveszi.

Hogy ha lebonyolították a gépjármű adásvételt, akkor a biztosításokra kell hangsúlyt fektetni, persze ez a vevőnek szól. Ugyanis megfelelő és érvényes biztosítások nélkül kimenni a forgalomba nagyon nagy kockázat és nem csak magunk iránt kell felelősséggel lenni, hanem mások iránt is. Persze sokszor nem tudják eléggé átgondolni főleg, hogy ha fiatalokról van szó. Megtörténik gyakran a legrosszabb, hogy valaki biztosítás nélkül megy ki közlekedni és ez az egyik legrosszabb megoldás, amit tehet még akkor is, hogy ha sietős a dolga. Így hát mindenképpen érdemes tekintettel lenni a tényezőkre, és ha elintéztük az adásvételt, akkor is odafigyelve mindent legalább egyszer alaposan átnézni, hogy nem hiányzik-e valami, ami esetleg még kellhet ahhoz, hogy biztonságosan használhassuk a gépjárművünket.

Nem csak az autót, de magunkat is érdemes ilyenkor biztosítani különböző balesetekre, jobb az elővigyázatosság.  Azt javasoljuk, hogy nyugodt körülmények között nézze át mi az, ami fontos és mi az, amit esetleg elfelejtett, hogy ha nincsen semmi ilyen akkor nyugodt szívvel vághat bele az egészbe. Felhívjuk figyelmét, amennyiben valamit nem ért egészen, akkor nyugodtan keressen meg minket, mi mindenben segítünk önnek, amiben csak tudunk, hogy a lehető legjobban tudja elintézni az adásvételt. Minket a hét bármely napján megkereshet, és nem kell aggódnia, hogy esetleg valamiben nem tudunk önnek segíteni. A legfontosabb mozzanat mindenképpen az adatok helyes megadása, valamint a biztosítások és egyéb gépjárműhez köthető fontos papírok beszerzése. Ezek nélkül, ha használja a gépjárművet, akkor elég nagy az esélye, hogy büntetést fog kapni, hiszen hivatalos papírok nélkül nem lehet ezt megtenni.  Mindenképpen látogasson vissza oldalunkra, hogy a lehető legtöbb információt tudja magáénak és ne kelljen keresgélnie ilyen jellegű témában hiszen itt mindent megtalál egy helyen, amit tudni kell ahhoz, hogy mit kell tenni gépjármű adásvételt követően.