biztoshely.hu logo

Kapcsolat

Telefonszám: 06-70-7030-860

Email: kapcsolat@biztoshely.hu

Elakadt? Kérdése van, biztosítás kötéssel kapcsolatosan? Hívjon bennünket bizalommal!  06-70-7030-860 Biztoshely Biztosítási Portál

Mit kell vinni az okmányirodába forgalomba helyezésnél?

Kérjük értékeljen minket...
4.72 of 5 - 25 votes
Thank you for rating this article.

Magyarországon évről évre nő az autók forgalomba helyezési száma, e miatt nagyon fontos kérdés, hogy mit kell vinni az okmányirodába forgalomba helyezésnél ahhoz, hogy az ügyet gördülékenyen lehessen elintézni. Az első legfontosabb lépés, hogy a forgaombahelyezés elindításához már szükség van a kötelező biztosítási szerződés megléte, melyet oldalunkon akár azonnal el is lehet indítani és intézni.

A forgalomba helyezéshez először is meg kell lennie az átírásnak, de e mellett még akad pár olyan intéznivaló, mely elengedhetetlenül szükséges ahhoz, hogy a gépjármű a saját nevünkre és a saját tulajdonunkba kerülhessen, hiszen e nélkül nem használhatjuk jogosan az autót a forgalomban.

Számolja ki itt a kötelező biztosítását! - 11 biztosító díjából választhat.

Nem mellékes, hogy az egész forgalomba helyezési procedúra mennyibe kerül, tehát a következőkkel kell számolni: ki kell fizetni az átírási iletéket, amely mértéke attól függ, hogy mekkora a gépjármű teljesítménye és kora.

forgalomba helyezesnel gepjarmu atiras arak
forgalomba helyezes informaciok online

A törzskönyv ára és az új forgalmi engedély kiálltásának ellenértéke nem változott, az továbbra is 6-6.000.-Ft-ba kerül.

A forgalomba helyezés intézéshez rendelkezni kell az eredetiségvizsgálati jegyzőkönyvvel, tehát ezt is előbb el kell végeztetni, ennek költségét az esetek többségében a felek közösen állják, ez megyezés kérdése. Be kell szerezni az adóhatóságtól azt a regisztrációs igazolást, mely bizonyítja, hogy a tuljadonjog minket illet, használt gépkocsi esetén pedig e helyett a gépkocsira vonatkozóan kiállított műszaki alkalmassági bizonyítványt kell bemutatni.