biztoshely.hu logo

Kapcsolat

Telefonszám: 06-70-7030-860

Email: kapcsolat@biztoshely.hu

Elakadt? Kérdése van, biztosítás kötéssel kapcsolatosan? Hívjon bennünket bizalommal!  06-70-7030-860 Biztoshely Biztosítási Portál

Mivel jár, ha nincs az autón biztosítás?

Kérjük értékeljen minket...
4.91 of 5 - 11 votes
Thank you for rating this article.

nincs az auton biztositasA gépjárművek esetében mindenkor szerződni kell a kötelező gépjármű felelősségbiztosításra. Igen sokféle probléma adódhat abból, ha nincs az autón biztosítás. Ennek hiányában még ki sem szabad menni a közúti forgalomba, mivel amennyiben történik egy káresemény, és mi okozunk balesetet, akkor elsősorban anyagilag kerülhetünk igen kínos helyzetbe.

Mivel a kötelező biztosításunk téríti mega másnak okozott kárt, így ha véletlenül nincs élő szerződésünk, akkor bizony zsebből fizethetjük az okozott anyagi kár összegét. de nem csak ez a kellemetlenség merül fel, lássuk mivel jár, ha nincs az autón biztosítás.


Számolja ki itt a kötelező biztosítását!A nagy anyagi kár mellett még azzal is számolni kell ilyenkor, hogy kiróják ránk a fedezetlenségi díjat,ami szintén egy igen tetemes költség lehet. És ezzel még nincs vége a várható következményeknek, mert rossz esetben, amennyiben nincs az autón biztosítás és megállítják egy ellenőrzéssorán, még az is megeshet, hogy leveszik a rendszámot,sőt, a gépjárművet ki is vonhatják a forgalomból.

Hogy mivel jár, ha nincs az autón biztosítás, azzal bizony érdemes minden tulajdonosnak, vagy üzembentartónak tisztában lennie, hiszen a sok büntetés mellett még arra is számítani kell, hogy a biztosító a kötelező díját visszamenőlegesen kiszámlázza. Időnként tehát mindenképp ellenőrizni kell, hogy a befizetések rendben megtörténtek-e, akinek pedig nincs élő kötelezője, annak záros határidőn belül erről gondoskodnia kell. Képzeljük csak el, mekkora kellemetlenséggel járhat például, amikor a családdal nekivágunk egy akár hazai, akár külföldi útnak és az útközepén kapunk egy ellenőrzést, amikor fény derül arra, hogy nincs kötelezőnk. Nem csak hogy vége a meg sem kezdődött pihenésnek, kirándulásnak, de még egy csomó pénzünkbe is kerül, a többi kellemetlenségről nem is szólva.

Ha Ön most készül kötelező biztosítást kötni, elég, ha itt belép oldalunkra és az összes vezető kötelező biztosító ajánlatát azonnal áttekintheti, megnézheti a szerződésfeltételeit, a díjakat. Nincs is más teendője,mint kiválasztani a legkedvezőbb szolgáltatást,majd egy részünkre megírt alkuszi megbízással az összes további adminisztrációt levesszük válláról. Amit azonban nem tudunk kedves ügyfeleink helyett elvégezni, hogy időről időre ellenőrizzék biztosítási évfordulójukat,mert így elkerülhető a baj és nem kell azzal törődnie, mivel jár,ha nincs az autón biztosítás.