biztoshely.hu logo

Kapcsolat

Telefonszám: 06-70-7030-860

Email: kapcsolat@biztoshely.hu

Elakadt? Kérdése van, biztosítás kötéssel kapcsolatosan? Hívjon bennünket bizalommal!  06-70-7030-860 Biztoshely Biztosítási Portál

Motoros túra biztosítás - Ezt jó tudni róla!

Kérjük értékeljen minket...
4.50 of 5 - 2 votes
Thank you for rating this article.

motoros_tura_biztositas.jpgManapság egyre gyarapszik azoknak a száma, akik motorkerékpárral rendelkeznek, és nem elégszenek meg azzal, hogy néha egy-egy kisebb útra ülnek csak fel a motor nyergébe. Egyre gyakrabban, és egyre többen szerveznek, és szerveződnek hosszabb utakra, túrákra, ahol a közös motorozás élménye mellett a közös kikapcsolódás is megoldott. természetesen nem kevesen vannak, akik egyedül indulnak neki egy nagyobb túrának, mert annak is meg van a maga varázsa. Azonban bármelyik lehetőséget választja is a motoros, az maximálisan ajánlott, hogy megfelelően felkészüljön a túrára. Az első lépés, hogy magát a motort technikailag olyan állapotba kell hozni, hogy ne robbanjon le alattunk minden nap.

Amennyiben a felkészítés sikeres, amelyhez ajánlott szakszerviz igénybevétele, akkor jöhet a felszerelések összeállítása, amelyek jó, ha velünk vannak. Ilyenek a tartalék alkatrészek, a KRESZ által előírt tartozékok, láncspay, ragasztószalag, tartalék olaj, szerszámkészlet, defektjavító készlet, és természetesen elég víz a saját magunk folyadékpótlására, illetve egyéb apróságok.

Most pedig térjünk rá a másik fontos dologra, amely egy motoros túra esetében- főként, ha az külföldi országokat is érint- kiemelten fontos, az pedig nem más, mint a biztosítások. Biztosítás nélkül nem javasolt hosszabb, főként nemzetközi túrára indulni. Milyen biztosításokról lehet itt szó? Először is, a kötelező felelősségbiztosításról, amelyhez indulás előtt váltsuk ki a zöldkártyát, amelyet azokban az országokban, amelyek tagjai a Zöldkártya Rendszernek elvileg nem kérnek, de a gyakorlatban nem egyszer előfordul, hogy a rendőrök igazoltatásnál mégis kérik. Fontos, hogy a motoron fel legyen ragasztva a szabványos „H” matrica. Fontos tudnunk, hogy a zöldkártyát a biztosítónk ingyenes állítja ki. A kötelező biztosítás így biztosítja számunkra, hogy, ha külföldön balesetet okozunk, akkor a biztosító kifizeti a keletkezett kárt helyettünk.

Hasznos, ha casco biztosítást is kötünk a motorkerékpárra, amely esetben javasolt határozott idejű teljes körű cascót kötni, mert így a saját kárunk megtérítése is biztosított, illetve egyéb más szolgáltatások is. A kiegészítő biztosítások között meg kell említenünk a gépjármű segítségnyújtási motorbiztosítást, amely olcsón megköthető, mégis sokat nyújt, mint például fedezi a helyszíni javítás, az esetleges szállítás, tárolás, a bérgépjármű, a szállás, a telefonálás költségeit is. Jó ezen kívül, ha a minden fontosabb telefonszámot magunknál tartunk, illetve azzal is felkészülünk minden eshetőségre, hogy részletesen áttanulmányozzuk a térképen az útvonalunkat, illetve a z útvonal mentél elhelyezkedő motorjavítókat, szervizeket, benzinkutakat, illetve szálláshelyeket. A végére maradt az utasbiztosítás, amely teljessé teszi a felkészülésünket egy gondtalan motoros túrára.