biztoshely.hu logo

Kapcsolat

Telefonszám: 06-70-7030-860

Email: kapcsolat@biztoshely.hu

Elakadt? Kérdése van, biztosítás kötéssel kapcsolatosan? Hívjon bennünket bizalommal!  06-70-7030-860 Biztoshely Biztosítási Portál

Nem mentesül az autós, ha nem érkezett csekk a biztosítótól

Kérjük értékeljen minket...
3.67 of 5 - 3 votes
Thank you for rating this article.

Az autósok, akik év végén az évfordulóval kötötték meg a kötelező gépjármű felelősségbiztosítást, alkotják még a többséget az autóval rendelkezők körében. A helyzet az, hogy március 1-ig kellett rendezni az esedékes, baleseti adóval megnövelt díjrészletet. Mindenképpen be kell tartani a határidőket, és a befizetésnél több dolgot is szem előtt kell tartani, az egyik ok például, ha ez a nap szombatra esik, a másik pedig az összegnek a beérkezésére vonatkozik. Az újonnan kötött biztosítások tekintetében Január elsejétől fizetnek kár esetén a biztosítók. De az ügyfeleknek 60 napos fizetési lehetőség van még a kötvényen feltüntetett dátumhoz képest. A törvény komoly lépésre kötelezi a biztosítót, hogy ha a határidőig nem történik meg a díjfizetés.

Tehát, hogy ha nem jön meg a csekk, akkor sem mentesül az autós a díjfizetés alól. A biztosító jogosan hivatkozhat erre, hogy mindenképpen be kell fizetnie az autósnak a pénzt még akkor is, hogy ha nem érkezik csekk. Ha nem fizeti be az autós az összeget, akkor a fedezetlenségi díjat ki kell fizetnie. Viszont ugyan annál a biztosítónál újra meg kell kötnie a biztosítást.

A legsúlyosabb az, amikor a fedezetlenségi idő alatt az ügyfél balesetet okoz. Ekkor saját zsebből kell kifizetni az okozott kárt. Ez lehet az egyik legrosszabb eshetőség, ami történhet, ezért kell mindig körültekintőnek lenni, hogyha arról van szó, hogy kifizessük a pénzt amit kell.  Azért kell nagyon oda figyelni, mert alkalom adtán előfordul, hogy egy kért csekk elkallódik, és nem jut el az ügyfélhez, ilyenkor nagyon fontos tudni, hogy ennek ellenére is be kell fizetni a biztosítási díjat. A biztosítót nem lehet felelősségre vonni az elkallódott csekkért, mindenképpen be kell fizetnünk a csekken szereplő összeget és nem szabad hagyni, hogy befizetetlenül maradjon.

Tehát mindenképpen figyeljünk oda és óvakodjunk, a nem beküldéstől, mert súlyos következményei lehetnek főleg, ha nem vagyunk biztosítva és akkor okozunk balesetet, mert akkor nekünk kell állni az egész kárt és még ezen felül a büntetések költségét, arról nem is beszélve, hogy a baleseti adó meg nem fizetésével még adóelmaradásunk is lesz.