biztoshely.hu logo

Kapcsolat

Telefonszám: 06-70-7030-860

Email: kapcsolat@biztoshely.hu

Elakadt? Kérdése van, biztosítás kötéssel kapcsolatosan? Hívjon bennünket bizalommal!  06-70-7030-860 Biztoshely Biztosítási Portál

Nyugdíjbiztosítás

Kérjük értékeljen minket...
4.60 of 5 - 5 votes
Thank you for rating this article.

Nyugdíjbiztosítás 2023 - 2024 évtől - Kiemelkedően vonzó az adókedvezmény!

Amint életbe lépett az új törvény, miszerint a nyugdíj célokra fizetett megtakarítási célú biztosításokra adókedvezmény igényelhető. Az adókedvezmény összege a tárgyévi befizetett összeg 20 százaléka, de maximum évi 130.000.- Ft. Az adókedvezmény feltétele pedig az, hogy a nyugdíjbiztosítás szerződés futamideje minimum 10 év legyen. Ennél több természetesen lehet, de kevesebb nem.

Árajánlat kérő - Nyugdíjbiztosítás kalkulátor:

Online nyugdíjbiztosítás árajánlat kérés


A törvényi változtatások miatt
, jelenleg is lázasan folyik a munka a biztosító társaságoknál, egy kedvező díjú és jó szolgáltatásokkal bíró termék bevezetésére. Valószínűleg nagyon nagy lesz a versengés ezen a piacon is! 2014 évtől tehát nagyon kedvező feltételek mellett lehet biztosítani a nyugdíjba vonulás időszakát, melyre már nagyon nagy szüksége volt a lakosság megfontoltabb részének.

Mely biztosítók készítettek már nyugdíjbiztosítást 2023-2024 évre? Elsőként a Posta Biztosító lépett e téren, majd az Allianz, Generali, Union, Cig Pannónia, Aegon is gyorsan felsorakozott az élbolyba.

Amennyiben érdekli Önt ez a lehetőség, ne habozzon, kérjen árajánlatot online!

A nyugdíjbiztosításoknak egyre fontosabb szerepük van az emberek pénzügyi életében, ugyanis mind többen gondolják úgy, hogy az állami nyugdíj várható összege nem fogja fedezni az aktív időszak alatt megszokott életszínvonalat. Sőt sokan érzik úgy, hogy nem csak az életszínvonal megtartása van veszélyben, hanem egyáltalán maga a nyugdíj is. Sok félelem van ezzel kapcsolatban, a köztudatban. Sokan kényszerülnek arra, hogy egész életükben dolgozzanak, illetve arra, hogy életszínvonalukat jelentősen megnyirbálják, mert nyugdíjuk nem tesz mást lehetővé. Az emberek félnek az öregségtől, a nyugdíjas időktől, mert tele vannak bizonytalansággal. Ennek következtében egyre jobban felértékelődnek az öngondoskodás különféle lehetőségei, így többek között a nyugdíj célú megtakarítások, illetve a nyugdíjbiztosítások is.

Napjainkban a biztosítási piacon nagy a kínálat nyugdíjbiztosításokból, illetve nyugdíj célú megtakarításokból. Természetesen ez nem jelenti azt, hogy a választás könnyű lenne. Nagyon fontos, hogy az ember ebben a dologban is helyes döntést hozzon. A megfelelő megtakarítás, biztosítás kiválasztásánál az egyedi körülmények, illetve a pillanatnyi helyzet a mérvadó. A termékválasztásnál figyelembe kell venni az ügyfél korát, a nyugdíjba vonulás várható életkorát, a várhatóan nyugdíjban eltöltött évek számát, illetve nem utolsó sorban az elvárt hozamot, illetve azt az összeget, amelyet a megtakarításra tud rendszeresen szánni. Ezek figyelembe vételével kell megtalálni a személyre szabott terméket. Ajánlott szakember segítségét kérni ennek a döntésnek a meghozatalában, mert komoly pénzügyi felkészültséget igényel a helyes döntés meghozatala. 

A nyugdíjbiztosításoknak alapvetően két fajtája van, a megtakarítási termékek illetve a járadékbiztosítások. A megtakarítási termékeket jellemzően azoknak érdemes választani, akik nem nagyon értenek a pénzügyekhez, és nem akarnak a számlájukkal sokat foglalkozni. A járadékfizetéses lehetőség inkább azoknak ajánlott, akik hosszabb életkorra számítanak, jó egészségi állapotban vannak. A járadékbiztosítás alapvető célja, hogy nem helyettesíti, hanem kiegészíti a nyugdíjat azzal az összeggel, amellyel a havi jövedelem eléri a keresőképes időszak átlagjövedelmét, amellyel így elérhető, hogy az megszokott életszínvonal tartható legyen. A megtakarítási termékeknél három módozatot is megkülönböztethetünk: az elérési, a vegyes, illetve a befektetési egységhez kapcsolt lehetőséget. Mindegyiknek meg van a maga előnye, illetve hátránya, amiért is javasolt szakember megkérdezése. Fontos szakember segítségét kérni azért is, mert a biztosítók termékei, illetve azok kondíciói között komoly különbségek lehetnek, főként igaz ez a hozamokra. A szerződést ajánlott nagyon átolvasni, külön figyelni arra, hogy az tartalmaz-e hozamgaranciát, illetve tőkevédelmet. Fontos lehet az is, hogy esetleges idő előtti felbontás esetén milyen visszavásárlási értékkel lehet számolni.

Látható, hogy ezek a fajta biztosítások megkötése nem egyszerű dolog, sok buktatót tartalmaz, amelyeket a legtöbb ember nem tud elkerülni, mert nincsenek meg hozzá a megfelelő ismeretei, ezért is javasolt szakember segítségének az igénybe vétele. Az öngondoskodás ennek ellenér fontos, és szükséges napjaink emberének, hogy meg tudja teremteni magának a nyugodt nyugdíjas évek lehetőségét.

Nagyon lényeges tudni azt, hogy melyek azok az életbiztosítások, melyek nyugdíjbiztosításnak számíthatnak és ezek esetében él az adókedvezmény is 2014 évtől. Nyugdíjbiztosításnak tekinthetők tehát az olyan szerződések, amelyek tekintetében a biztosítottra tekintettel a biztosítási szolgáltatás az alábbi események során lép életbe: a szerződéskötéskor érvényben lévő jogszabályok alapján az adott szerződésben meghatározott nyugdíj korhatárának elérése, a biztosított nyugállományba vonulása, vagy a biztosított halála. Ennek megfelelően tehát, nyugdíjbiztosításnak számít minden olyan életbiztosítás, amelyik a valós nyugdíjba vonulás idején lejár, ez esetben mellékes, hogy rendes öregségi nyugdíjról, vagy minimum 40 százalékos rokkantsági nyugdíjról van szó. Ide sorolható az olyan életbiztosítás is, mely haláleset idején teljesít kifizetést, valamint az is, amelyik 2014-tő a megkötéskor érvényben lévő, hivatalos nyugdíj korhatár szerint jár le, abban az esetben is, hogyha a lejáratkor valójában az adott személy még nem megy nyugdíjba például abból az okból, hogy addigra kitolódik a nyugdíjkorhatár.

A biztosítók már nagy számban végrehajtották az új módozat kialakítását, főként a meglévő életbiztosításaik fejlesztésével. A módozatok bővítését többféle módon is el lehet érni, így vannak társaságok, melyeknél a külön e célra megalkotott nyugdíjbiztosítási szerződéseket fejlesztik, ezek a társaságok nagy részénél már meg is történt, el is érhetők. Ezek a termékek új szolgáltatásként jelentek meg a piacon, mint visszavásárlás mentes konstrukciók, és ezek kifejezetten azon ügyfelek igényeit tartják szem előtt, akik megtakarítással kívánják egybekötni biztosításukat. A másik lehetőség, amikor a biztosítók a már ismert és alkalmazott életbiztosítási szerződéseken végeznek fejlesztést, opcionális bővítési lehetőségekkel záradék formájában. Ebben az esetben viszont ez a fajta, záradékolással egybekötött módosítás csak 2014. január után kötött szerződések esetében oldható meg. Azt, hogy melyik társaság melyik megoldást választja, az kizárólag a saját döntése, nyilván az adott biztosító egyéni üzletpolitikájához és innovációs terveihez igazítja fejlesztését.

Az nyilvánvaló, hogy az év szenzációja a biztosítási piacon a nyugdíjbiztosítás 2014 évtől – kiemelkedően vonzó az adókedvezmény lehetősége. 2014-től ugyanis az szja törvénybe bele lett foglalva a húsz százalékos adókedvezmény, mely január elseje óta már érvényben is van. A biztosítók igen jól fogadták ezt a módosítást, hisz számukra is kedvező, hogy ezzel a változással a nyugdíjcélú megtakarítások között szereplő életbiztosítási módozatok sokkal jobb, kedvezőbb konstrukciókká válhatnak.

Új hírek: