Rakománybiztosítás

Olvasóink értékelése: 5 / 5

Star ActiveStar ActiveStar ActiveStar ActiveStar Active
 
Kérjük értékeljen minket...
5/5 - 1 szavazat
Thank you for rating this article.

Manapság a világban óriási mennyiségű áru van mozgásban. A kereskedelem ugyanis mára átlépett minden határt, és az árut el kell juttatni a megadott célra. Az áruszállítás nem csak szárazföldön történik, hanem vízen, és a levegőben is. Sok esetben az áru több ezer kilométeres utat tesz meg, mire landol a megrendelőnél. Nyilvánvaló, hogy ilyen hosszú úton ezernyi veszély leselkedik a szállítmányra. A szállítmányok jellemzően komoly értéket képviselnek, ezért sérülésük, esetleges elvesztésük nagy anyagi felelősséget jelent a szállítmányozással foglalkozó vállalkozásoknak. Ezért, mint annyi más helyen, és esetben a biztosítók itt is kiemelkedően fontos szerepet töltenek be.

Online árajánlat kérés itt!

A rakománybiztosítás, vagy más néven szállítmány biztosítás jellemzően minden biztosító ajánlatai között megtalálható. Természetese az egyes biztosítók termékeinek a kondíciói eltérhetnek egymástól, hiszen mint minden egyéb szegmensben, ezen a piacon is kiélezett küzdelmet folytatnak egymással a nagyobb piaci részesedésért. A szállítmánybiztosítások lehetnek belföldi szállítmánybiztosítás, és lehet nemzetközi szállítmánybiztosítás. A biztosítást megkötheti az áru tulajdonosa, a feladó, és a szállítmányozó is, lényegében mindenki, aki érdekel az szállítmány probléma nélküli megérkezéséhez a címzetthez. A biztosítás megköthető határozott időre is, és határozatlanra is, és jellemzően a felpakolástól a lepakolásig viseli a biztosító a kockázatot. A biztosítási események között vannak a dologi károk, illetve a rakományt ért sérülések, rongálódások, és a mennyiségi veszteségek is többek között.

A biztosítás kiterjed a szállítóeszközt ért balesetre, elemi kárra, és kiegészítő biztosításokkal kibővítve lopásra, pakolásnál, átrakodásnál bekövetkező baleset, káresemény, illetve törésre. Szállítmánybiztosítást kötni jellemzően a szállítmányozás módjától függően lehet vízi eszközre, tehergépjárművekre, illetve légi eszközökre. A biztosítás megköthető egyutas szerződéssel, illetve keretszerződéssel. Az egy utas szerződés, csak egy szállítmányra, illetve egy adott útvonalra érvényes, azaz minden egyes szállítmánynál új szerződést kell kötni. A keretszerződés esetén a teljes naptári éven lebonyolódó szállítás biztosítva van, és az ügyfélnek csak bejelentési kötelessége van, akkor, ami előtt elindul a szállítmány. A biztosítási díjat ebben az esetben az éves tervezett forgalom alapján fizetik, és év végén a tényleges forgalom alapján kerül majd elszámolásra. Általánosságban a biztosítás díját több tényező is befolyásolja, ezért arról egyedileg kell megegyezni a szerződés aláírása előtt, amikor már a biztosító is felmérte a saját kockázatát. A nemzetközi szállítmányozás esetére kötött biztosítások többféle fedezet alapján is megköthetők, mint például az all risks fedezet, WA, WPA, és FPA fedezet. Természetesen ehhez a biztosításhoz is lehet több kiegészítő biztosítást kötni, illetve amely feltétlenül javasolt a felelősségbiztosítás. A pontos biztosítási feltételekről, illetve a biztosítási díjakról is az egyes biztosítók szabályzata rendelkezik, ezért a szerződés megkötése előtt javasolt azokat alaposan áttanulmányozni.

Egy hasznos lehetőség a rakománybiztosítás - rakománybiztosítás kötés online, amely sok terhet levehet a válláról. Kérjen online ajánlatot. Így nagyon hamar teljes körű tájékoztatatást kaphat olyan szakemberektől, akik nagy gyakorlattal, és naprakész információkkal rendelkeznek.

Kérdése van? Tegye fel nekünk! Szakértőnk rövidesen megválaszolja.

Segíthetünk?

Elakadt? Kérdése van,
biztosítás kötéssel kapcsolatosan?
Hívjon! -
06-70-7030-860