biztoshely.hu logo

Kapcsolat

Telefonszám: 06-70-7030-860

Email: kapcsolat@biztoshely.hu

Elakadt? Kérdése van, biztosítás kötéssel kapcsolatosan? Hívjon bennünket bizalommal!  06-70-7030-860 Biztoshely Biztosítási Portál

Részletekben is fizethető az elmaradt kötelező biztosítás

Kérjük értékeljen minket...
5.00 of 5 - 1 votes
Thank you for rating this article.

A kötelező biztosítással kapcsolatosan most július hónap elején történt egy törvényi változás, amelynek értelmében, ha valakinek több mint négy hónapos elmaradása van a biztosítási díjjal, az a MABISZ-nak részletekben is fizethet. A kedvezmény az utólagosan megfizetendő fedezetlenségi díjra vonatkozóan vehető igénybe, és az olyan autósok élhetnek a részletfizetési lehetőséggel, akik esetében a fedezetlen időszak több mint 120 nap.

Számolja ki itt a kötelező biztosítását! - 11 biztosító díjából választhat.

Tehát részletekben is fizethető az elmaradt kötelező biztosítás, mégpedig a 2013. decemberében elfogadásra került pénzügyi jogszabályváltozások nyomán, melyek többek között módosításokat hoztak a kötelező biztosítási törvény jó pár pontjában is, ezek közé tartozik a részletfizetés lehetősége is.

Mivel ez tulajdonképpen a MABISZ részére olyan plusz bevételnek könyvelhető el, mely nem konkrétan biztosítási díjként, hanem fedezetlenségi díj címén folyik be a Kártalanítási Számlára, ezért a felhasználása is nagyon ésszerű lehet. A részletfizetési lehetőség során keletkező bevételekből a MABISZ azokat a káreseményeket fogja fedezni, melyeket olyan üzembentartók okoznak, akiknek a károkozás pillanatában nincs érvényes kötelezőjük.