biztoshely.hu logo

Kapcsolat

Telefonszám: 06-70-7030-860

Email: kapcsolat@biztoshely.hu

Elakadt? Kérdése van, biztosítás kötéssel kapcsolatosan? Hívjon bennünket bizalommal!  06-70-7030-860 Biztoshely Biztosítási Portál

Segédmotor kötelező biztosítás megkötéséhez milyen papírokra van szükség

Kérjük értékeljen minket...
4.80 of 5 - 66 votes
Thank you for rating this article.

A jó idő meghozza a motorosokat az utakra. Ilyenkor egyre több segédmotor közlekedik, egyre többen választják a közlekedésnek ezt a formáját. Érdekesség a segédmotorokkal kapcsolatban, hogy nem számítanak gépjárműnek mégis a szabályok egy része ezekre is vonatkozik. Segédmotor kötelező biztosítás megkötéséhez milyen papírokra van szükség?

Számolja ki itt a kötelező biztosítását! - 11 biztosító díjából választhat.


A válasz előtt érdemes egy dolgot tisztázni. Bár a segédmotor nem számít gépjárműnek a közúti közlekedésről szóló törvény mégis ezekre a járművekre is vonatkozik. A szabály a segédmotorok esetében is egyértelműen kimondja, hogy érvényes kötelező biztosítás szerződés nélkül nem vehet részt a a közúti közlekedésben. A biztosítás megkötése azonban lényegesen egyszerűbb, mint más járművek esetében.

A segédmotor kötelező biztosítás szerződésének megkötéséhez a személyes adatokon kívül az adás-vételi szerződésre lesz szüksége. A szerződésnél nagyon lényeges, hogy a segédmotoroknak nincs túl sok azonosítója a szerződésben mégis feltétlenül szerepelnie kell az alvázszámnak. A megkötött szerződés igazolására a biztosító által kiküldött biztosítási kártya szolgál. Fontos, hogy a közlekedés folyamán mindig legyen egy adás-vételi szerződés, és a biztosítási kártya Önnél, mert csak ezzel tud mindent igazolni. Az adás-vételi szerződésből érdemes a megkötéskor rögtön két példányt készíteni, és az egyiket otthon tartani, mert így történjen bármi a szerződés pótlása egyszerű lesz. Lényeges megjegyezni, hogy az adás-vétel előtt megkösse a biztosítás szerződését, hiszen a szerződés aláírását követően már Önnek a felelőssége az esetleges károkozás. Érdemes a szerződést a weboldalunkon előre megkötni, és az általunk visszaküldött igazolást kinyomtatni. Az kinyomtatott dokumentummal tudja igazolni, hogy érvényes szerződése van, még akkor is, ha a díjat csak később kell megfizetnie.

Nem árt tudni, hogy a segédmotor közlekedése folyamán mindig legyen az említett dokumentumokon kívül láthatósági mellény is Önnél, így elkerülve mindent, ami büntetést vonhat maga után.