Segédmotor kötelező biztosítás megkötéséhez milyen papírokra van szükség

Olvasóink értékelése: 5 / 5

Star ActiveStar ActiveStar ActiveStar ActiveStar Active
 
Kérjük értékeljen minket...
5/5 - 1 szavazat
Thank you for rating this article.

A jó idő meghozza a motorosokat az utakra. Ilyenkor egyre több segédmotor közlekedik, egyre többen választják a közlekedésnek ezt a formáját. Érdekesség a segédmotorokkal kapcsolatban, hogy nem számítanak gépjárműnek mégis a szabályok egy része ezekre is vonatkozik. Segédmotor kötelező biztosítás megkötéséhez milyen papírokra van szükség?

Számolja ki itt a kötelező biztosítását!
12 biztosító díjából választhat ide kattintva!


A válasz előtt érdemes egy dolgot tisztázni. Bár a segédmotor nem számít gépjárműnek a közúti közlekedésről szóló törvény mégis ezekre a járművekre is vonatkozik. A szabály a segédmotorok esetében is egyértelműen kimondja, hogy érvényes kötelező biztosítás szerződés nélkül nem vehet részt a a közúti közlekedésben. A biztosítás megkötése azonban lényegesen egyszerűbb, mint más járművek esetében.

A segédmotor kötelező biztosítás szerződésének megkötéséhez a személyes adatokon kívül az adás-vételi szerződésre lesz szüksége. A szerződésnél nagyon lényeges, hogy a segédmotoroknak nincs túl sok azonosítója a szerződésben mégis feltétlenül szerepelnie kell az alvázszámnak. A megkötött szerződés igazolására a biztosító által kiküldött biztosítási kártya szolgál. Fontos, hogy a közlekedés folyamán mindig legyen egy adás-vételi szerződés, és a biztosítási kártya Önnél, mert csak ezzel tud mindent igazolni. Az adás-vételi szerződésből érdemes a megkötéskor rögtön két példányt készíteni, és az egyiket otthon tartani, mert így történjen bármi a szerződés pótlása egyszerű lesz. Lényeges megjegyezni, hogy az adás-vétel előtt megkösse a biztosítás szerződését, hiszen a szerződés aláírását követően már Önnek a felelőssége az esetleges károkozás. Érdemes a szerződést a weboldalunkon előre megkötni, és az általunk visszaküldött igazolást kinyomtatni. Az kinyomtatott dokumentummal tudja igazolni, hogy érvényes szerződése van, még akkor is, ha a díjat csak később kell megfizetnie.

Nem árt tudni, hogy a segédmotor közlekedése folyamán mindig legyen az említett dokumentumokon kívül láthatósági mellény is Önnél, így elkerülve mindent, ami büntetést vonhat maga után.

Kérdése van? Tegye fel nekünk! Szakértőnk rövidesen megválaszolja.

Segíthetünk?

Elakadt? Kérdése van,
biztosítás kötéssel kapcsolatosan?
Hívjon! -
06-70-7030-860