Segédmotor vásárlás esetén mikor kell kötelezőt kötni?

Star InactiveStar InactiveStar InactiveStar InactiveStar Inactive
 
Kérjük értékeljen minket...
még nem értékelték
Thank you for rating this article.

A tavasz eljöttével egyre többen veszik elő a télire elrakott segédmotorjukat, és kezdenek felkészülni a nyári motorozásokra. Egyre többen vesznek ilyenkor robogót. A papírok rendezése és az adás-vételek lebonyolítása közben pedig felmerül kérdés: segédmotor vásárlás esetén mikor kell kötelezőt kötni?

Számolja ki itt a kötelező biztosítását!
12 biztosító díjából választhat ide kattintva!


A segédmotorokra vonatkozó szabályok néhány részben eltérnek a többi jármű vonatkozó szabályoktól, mégis elmondható, hogy amennyiben a közúti közlekedésben részt kíván venni vele, úgy a kötelező biztosítás megléte feltétel. Hasonló módon a járművek nagy részéhez a segédmotor adás-vételét követően is azonnal meg kell kötni a szerződést, anélkül el sem indulhatunk vele. Ez nagyon lényeges, mert, ha ez idő alatt kárt okozunk, akkor a rendőri büntetés mellett számíthatunk arra is, hogy az okozott kárt saját zsebből kell rendeznünk. Ez kellemetlenül magas összeg is lehet, melyet a biztosításra fizetendő díjjal összehasonlítva kijelenthető, hogy felesleges kockára tenni.

Érdekesség a segédmotorra kötött szerződések esetében, hogy mivel a segédmotor forgalmi engedélyre nem kötelezett jármű, a biztosítása nem csak évfordulón szüntethető meg. A szerződés megszüntetését azonban a biztosító társaság felé jelezni kell, a biztosításról szóló dokumentumot le kell adni.

A fentiekből kiderül, hogy a segédmotor is kötelező biztosításra kötelezett jármű. Bár a szabályrendszer kissé eltér a többi járműre vonatkozó szabályoktól, mégis a legfontosabb, hogy érvényes szerződés nélkül nem közlekedhetünk vele a közúti forgalomban. Nagyon fontos, hogy az adás-vétel folyamatában megtalálja a lehetőségét annak, hogy megkösse a biztosítás szerződését, így elkerülve a rendőri büntetést, és az esetleges zsebből történő kár rendezését.

Kérdése van? Tegye fel nekünk! Szakértőnk rövidesen megválaszolja.

Segíthetünk?

Elakadt? Kérdése van,
biztosítás kötéssel kapcsolatosan?
Hívjon! -
06-70-7030-860