biztoshely.hu logo

Kapcsolat

Telefonszám: 06-70-7030-860

Email: kapcsolat@biztoshely.hu

Elakadt? Kérdése van, biztosítás kötéssel kapcsolatosan? Hívjon bennünket bizalommal!  06-70-7030-860 Biztoshely Biztosítási Portál

Sérelemdíj a szakmai felelősségbiztosításokban

Kérjük értékeljen minket...
5.00 of 5 - 3 votes
Thank you for rating this article.

Az ingatlanértékelők és a biztosítási közvetítők felelősségbiztosítását és az utazási szerződéseket szabályozó törtvényeket fogják a sérelemdíjjal megtoldani. Mindezt a kormány weblapján lehet majd elolvasni.

A Ptk. el fogja törölni a nem a vagyonra vonatkozó kártérítéseket, ami akármilyen káresethez társulhat. Csak azoknak fog kártérítés járni a Ptk. szerint, akit személyiségi jogában sértettek. Nekik nem vagyoni kártérítés fog járni. Ennek a neve lesz a sérelem díj. A szaktanácsadók és a biztosítás közvetítők, akik függetlenek, az ő felelősségbiztosításuknak ki kell terjednie majd a személyiségre vonatkozó sérelmekre, ami alapján majd sérelem díjat kell fizetni.

Az utazásszervezőre vonatkozik az, hogy, ha nem az utas miatt bont szerződést, akkor vagyoni és nem vagyoni kárt kell megtérítenie. A nem vagyoni kár helyére lép majd a sérelmi díj. Ezekre a változásokra lehet számítani szinte biztosan. a szakmai felelősségbiztosítások terén. Nem kell megvárnunk, hogy az új hírek és információk csak úgy az ölünkbe pottyanjanak, mert lehet, hogy lemaradunk valami érdekes hírről.

Ennek fényében böngéssze sűrűn oldalunkat, hogy napra kész információkkal legyen ellátva és ne kelljen hiányt szenvednie. Ahhoz, hogy mindenben el tudjon igazodni, néznie kell a friss híreket elég sűrűn és ez előnyt jelent a baráti társaságában is, ahol gyakran felbukkanhatnak ezek a témák.