biztoshely.hu logo

Kapcsolat

Telefonszám: 06-70-7030-860

Email: kapcsolat@biztoshely.hu

Elakadt? Kérdése van, biztosítás kötéssel kapcsolatosan? Hívjon bennünket bizalommal!  06-70-7030-860 Biztoshely Biztosítási Portál

Sokat bukhat az az autós, aki nem készül az évszakváltásra

Kérjük értékeljen minket...
5.00 of 5 - 1 votes
Thank you for rating this article.

Havonta közel 15%-al nő a közúti balesetszám és ez főleg ősszel történik. Ez azért történik, mert többet kell sötétben vezetni és nem túl jók a látási viszonyok. Az utak sokkal csúszósabbak köszönhetően az időjárási feltételeknek. Sajnos azt kell mondani, hogy a magyar autósok nagy többségét tanítani kellene arra, hogy hogyan kezelje az egyes időjárási viszonyokat és, hogy hogyan vezessen ilyenkor. A biztosítók ugyanis utánajárnak annak, hogy az autós, azaz a sofőr mindent megtett-e annak érdekében, hogy elkerülje a balesetet. Ezek miatt sokat bukhat az az autós, aki nem készül az évszakváltásra.

Sok autóst nagyon váratlanul ér az ősz és nincsen elég idejük arra, hogy felkészüljenek. Ilyenkor mindenképpen gondolni kell arra, hogy hideg lesz, befagynak az utak és sokkal csúszósabb lesz minden. A járműveket mindenképpen fel kell készíteni műszakilag, hogy ne érje semmilyen meglepetés önöket a vezetés során. Viszont sokaknak nincsen gyakorlata a veszélyek kikerülésében, ezért nem is csoda, hogy 15%-al megnövekedik ilyenkor a balesetek száma.

Ráadásul az egyik nagy problémáról még nem is beszéltünk, nevezetten a gépjárművek műszaki meghibásodásáról, ami miatt nagyon sokan kérnek mentést. A sofőrök nagy százaléka azt feltételezik, hogy nem kell hatalmas ügyet csinálni abból, hogy az évszakváltás megtörténik, ha megfelelő biztosítása van. Viszont mindenképpen óvatosnak kell lenni, hiszen életek múlhatnak azon, hogy milyen a kocsink műszaki állapota és mennyire vagyunk gyakorlottak ilyen körülmények között.

A biztosítók könnyen dönthetnek úgy, hogy nem fizetnek, ha megállapítják, hogy az autós nem volt elég óvatos és nem vigyázott, nem készült fel eléggé, amikor kiment az útra. Ilyenkor pórul járhatunk, ugyanis a biztosítónak nem kell fizetnie. Nem múlik el a veszély a jobb idővel sem, hiszen a vadállatok mozgása sokkal aktívabb ilyenkor és sok baleset történhet, hogy ha nem figyelünk esetleg oda.

Az őszi időszakokban sokkal feljebb mehet a balesetek száma, ezért is kell rendkívül körültekintőnek lennünk, hogy ha kimegyünk az útra, ugyanis ha nem figyelünk eléggé oda akkor tényleg akár hatalmas kár is érhet bennünket. Mindenképpen érdemes visszalátogatnia az oldalra ugyanis , hogy ha fel szeretne készülni az őszi-téli időszakra, akkor nagyon sok információt tud majd magáévá tenni. Jó, hogy ha az eszünkben van az, hogy nem csak saját magunkért vállaljuk a felelősséget, hogy ha úgy megyünk ki az útra, hogy nem vagyunk kellőképpen felkészülve.

Át kell alaposan gondolnunk, mit cselekszünk, hiszen ha másokat veszélyeztetünk, akkor nagy bajba kerülhetünk, és ezt jó lenne elkerülni. A legtöbb baleset olyan okból kifolyólag történik, amit odafigyeléssel el tudtunk volna kerülni és nem szabad legyinteni, hogy velem úgy sem történik ilyen. Sajnos mindenkivel előfordulhat, hogy figyelmetlen vagy valamit rosszul csinál, és e miatt bekövetkezhet a baleset.