biztoshely.hu logo

Kapcsolat

Telefonszám: 06-70-7030-860

Email: kapcsolat@biztoshely.hu

Elakadt? Kérdése van, biztosítás kötéssel kapcsolatosan? Hívjon bennünket bizalommal!  06-70-7030-860 Biztoshely Biztosítási Portál

Társasház biztosítás kalkulátor online 2024 - 2025

Kérjük értékeljen minket...
4.56 of 5 - 9 votes
Thank you for rating this article.

Szeretnének takarékoskodni a lakóközösségek kiadásain, vagy éppen szeretnék biztonságban tudni társasházukat? A biztoshely biztosítási portál otthon van a társasház biztosítások kezelésében, segítségünkkel e téren Önt már nem érhetik meglepetések! Minden esetben az Ügyfél érdekeit tartuk a szemünk előtt, és számíthat ránk egy esetleges káresemény bekövetkezése alkalmával is!


Amennyiben
egy nem vár káresemény sújtaná a társasházat, az sok esetben jó időre súlyos anyagi megterheléseket jelenthet a lakóknak ha nem rendelkeznek biztosítással, de ha rendelkeznek vele, akkor az sok kellemetlenségtől megvédi a közösséget. Tudjuk azt, hogy minden forintnak megvan manapság a helye, viszont havi pár ezer forint fejenként nem lehet kérdéses, ha a biztonságról van szó! Biztosítási portálunk segít a legoptimálisabb megoldás megtalálásában!

A lakóközösség már jó ideje rendelkezik társasház biztosítás szerződéssel? Akkor ideje lenne mérlegelnie az alábbi lehetőséget. Mint mindegyik biztosítási szerződésnek a társasház biztosítások is válthatóak. Azaz egy kedvezőbb konstrukció, vagy jobb ár elérése érdekében évente egy alkalommal a biztosítási évforduló előtt a társasház biztosítás váltás is szóba jöhet. Ez annyit tesz, hogy a kockázat kezelését egy másik biztosító társaságra bízzák rá. Megkeresését követően szakértő kollégáink a legopcionálisabb lehetőségekre tesznek ajánlatokat Önnek, melyekből  már csak ki kell választania a legszimpatikusabbat. Ezt követően meglévő szerződését évfordulóra felmondjuk, új biztosítását pediglen megkötjük a kiválasztott társasághoz.

Fontos tudnia azt is, hogy a társasház biztosítás szerződést évforduló napja előtt legkésőbb 30 nappal kell felmondania írásban, személyesen vagy faxon. Az új biztosítást pedig legkorábban évforduló előtt 60 nappal lehet megkötni halasztott hatályba lépési dátummal. Amennyiben a mi ügyintézésünket választja, ezeket a terheket természetesen átvállaljuk Öntől!

Milyen károkra nyújt fedezetet egy társasház biztosítási szerződés?

Nagy általánosságban e módozat az alábbi elemeket tartalmazza alapból:

  • elemi kár, tűz, elektromos tűz, viharkár, közvetlen és közvetett villámcsapás és jégverés
  • lopás vagy robbanás, ismeretlen jármű vagy légi jármű ütközése
  • földrengés, földcsuszamlás, ismeretlen üreg beomlása, kő és földomlás
  • idegen tárgyak rádőlése, vezetékes vízkár, tetőbeázás


A társasház biztosítás kiegészítő fedezetei az alábbiak lehetnek:

  • betöréses lopás, vandalizmus, rablás és e károkozással kapcsolatos járulékos költségek térítése
  • bővített vezetékes vízkár, különleges üvegek biztosítása, kaputelefon rongálása, felelősségbiztosítás

Társasház biztosítás:

Egy társasház esetében fontos szempont a közös tulajdonban lévő épületek és az egyéni lakások védelme. A társasházi biztosítás a társasház közös tulajdonban lévő részeit, valamint az egyéni lakásokat is lefedheti, így a lakók személyes vagyona is védve van. A társasház biztosítása kiterjedhet a közös részekre, mint például a tető, az épület szerkezete, a lift, az öltözők, a fűtési rendszer és a távfűtés, valamint a közös használatú területekre, mint a parkoló, a játszótér, az udvar. Ezen kívül a társasház biztosítása lefedheti a lakók által okozott károkat is, például ha valaki elfelejtette bezárni az ablakot, és az eső beáztatja a szomszéd lakását.

A társasházi biztosítás opcionálisan választható kiegészítő lehetőségeket is tartalmazhat, mint például a katasztrófa-biztosítást, amely a természeti csapásokra, mint az árvíz, az áradás vagy a földrengés következtében keletkezett károkra vonatkozik. Általában a társasházi biztosítás éves díja a társasház méretétől, építési anyagától és helyzetétől függ, de a biztosítási összeg meghatározása is fontos tényező. Ha a társasház önkormányzata vagy a lakóközösség úgy dönt, hogy biztosítást köt, ajánlott alaposan összehasonlítani a különböző biztosítási lehetőségeket, hogy megtalálják az Önök számára legmegfelelőbb megoldást.

Miért fontos társasház biztosítást kötni?

A társasház biztosítás olyan biztosítási forma, amely a társasházi lakások tulajdonosainak, valamint a társasházi közös tulajdonú épületek és terek biztosítását végzi. A társasház biztosítása lehetővé teszi a tulajdonosok számára, hogy nyugodtan élhessenek otthonukban anélkül, hogy félnének az esetleges káreseményektől, mint például a tűz, a víz, a földrengés, a betörések vagy az épület strukturális meghibásodásai. Emellett a társasház biztosítás segít a tulajdonosoknak abban is, hogy ne kelljen saját zsebből kifizetni az esetleges károk okozta anyagi kártérítéseket, hanem a biztosító vállalja ezeknek a károknak a kifizetését.

Hány biztosítónál lehet kötni magyarországon társasház biztosítást és miben különböznek az ajánlatok?

Magyarországon több biztosító is kínál társasház biztosítást. A különböző ajánlatok eltérő feltételekkel és árakkal rendelkeznek, így érdemes áttekinteni az összes lehetőséget, hogy megtalálja a legmegfelelőbb biztosítást. A társasház biztosítás általában a társasház épületeinek és azok közös részeinek káresemények elleni védelmét biztosítja, például tűz, földrengés, vízkár esetén. Emellett lehetőség van olyan kiegészítő biztosítások kötésére is, mint például a lakóképesség visszaállítási garancia vagy a kártérítésre jogosultakkal szembeni jogvédelmi kötelezettségvállalás. A különböző ajánlatok eltérő feltételekkel és árakkal rendelkeznek, így érdemes áttekinteni az összes lehetőséget, hogy megtalálja a legmegfelelőbb biztosítást.Új hírek: