biztoshely.hu logo

Kapcsolat

Telefonszám: 06-70-7030-860

Email: kapcsolat@biztoshely.hu

Elakadt? Kérdése van, biztosítás kötéssel kapcsolatosan? Hívjon bennünket bizalommal!  06-70-7030-860 Biztoshely Biztosítási Portál

Tesla Model 3, S, Y, X kötelező és casco biztosítás

Kérjük értékeljen minket...
4.50 of 5 - 6 votes
Thank you for rating this article.


Tesla Model 3, S, Y, X kötelező és casco biztosítás - A hazai biztosítási piacon megjelenő új, vagy éppen a szürke importból érkező használt elektromos járművek esetében nincs semmilyen speciális különbség a belsőégésű motorral meghajtott járművekhez képest, ami a kötelező felelősségbiztosítást (kgfb) díját illeti, azonban teljesen más a helyzet a cascónál.

Hívjon minket, dedikált üzletkötőnk áll a rendelkezésére:

Tesla kötelező és casco biztosítást keres? Hívjon!

Pozsgai Éva – biztosítási szaktanácsadó, üzletkötő
tel: 06-20-975-0813
email: Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Míg a kötelező felelősségbiztosítás
(kgfb) díját a jármű adatai és a tulajdonos körülményei határozzák meg, függetlenül attól, hogy benzines, dízel, elektromos, vagy kombinált meghajtású járműről beszélünk, addig a casco esetében vizsgálni kell, hogy a biztosítás milyen káreseményekre terjed ki.
Az elektromos járművekre köthető casco biztosítás speciális káresetei lehetnek pl.:
- túlfeszültség okozta károk
- töltés közbeni villámcsapás másodlagos hatása
- töltési csatlakozók rongálódása
- töltőkábellopás, stb.

A villanyautó vásárlást megelőzően érdemes a biztosítási feltételeknek és szolgáltatásoknak is utána nézni, hiszen nem minden modell számára ajánlanak a biztosítók fedezetet a Magyarországon nem forgalmazott, vagy öregebb típusokra, mint amilyen pl.: a Tesla S modell, a Polestar, a Nió, a Jac, a Lynk&Co, Dongfeng Seres, ill. a kis példányszámban készülő villanyautók. A kgfb szerződés oldalunkon 10 perc alatt megköthető online, a casco biztosításhoz viszont javaslom, hogy vegye fel velünk a kapcsolatot mindenképpen azért, hogy egyedi, a legjobb feltételeknek megfelelő ajánlatot adhassunk Önnek.

Tesla kötelező és casco biztosítást keres? Hívjon!
Pozsgai Éva – biztosítási szaktanácsadó, üzletkötő
tel: 06-20-975-0813
email: Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

A casco biztosítási díjak áttekintése során 2,3-szoros különbséget láthatunk az elektromos gépjárművek javára eldőlni, melynek oka, hogy az elektromos autók javításának rezsióradíja magasabb a hasonló vagy azonos kategóriájú járművekhez képest, miközben a felszereltségi szintjük tekintetében is, az extrákkal elhalmozott hagyományos autók szintjén vannak (pl.: esőérzékelős-, fűtött szélvédő, radarok, kamerák, LED-es lámpák, stb.) A casco díjak további többletköltség növekedésének okozója a kárgyakoriság, amely az álló helyzetből történő elindulással és városi környezetben történő használati gyakoriságukkal függ össze. Az apróbb koccanások során leggyakrabban sérült karosszériaelemek, lámpaburák megközelítőleg azonos árban mozognak a hagyományos gépjármű alkatrészáraival és az oldalirányú ütközés ellen megerősített alvázba integrált akkumulátor sérülésének esélye alacsony, azonban az akkumulátorpakk sérülése esetén könnyebben előidézhető a gazdasági totálkár.

A fentiekre tekintettel érdemes a casco biztosítás megkötéséhez szakember segítségét kérni, egy olyan biztosítás kiválasztásához, amely egy esetleges káresemény során, minél több költséget fedezz a pénztárcánk helyett.

tesla model 3A Tesla Model 3 egy modern, kifinomult és jól átgondolt jármű, amely a Tesla innovatív technológiáit ötvözi a hétköznapi vezetés kényelmével és élvezetével. Az autó egy kompakt méretű, de nagyon tágas belső térrel rendelkezik, amely lehetővé teszi az utasoknak a kényelmes utazást hosszabb távon is. A Model 3 kifinomult formatervezése és elegáns vonalvezetése figyelemre méltó, és az autó számos színválasztékkal és egyedi kiegészítőkkel rendelhető. Az autó felszereltsége és vezetési tulajdonságai is kiemelkedőek. A Model 3 azonnal reagál a vezető igényeire, és a többfunkciós érintőképernyőn könnyedén vezérelhetők az autó funkciói. Az autó rendelkezik egy adaptív sebességtartó funkcióval, amely automatikusan igazítja a sebességet a forgalomhoz, valamint egy autópilóta funkcióval, amely lehetővé teszi az önvezető vezetést bizonyos körülmények között.

A Model 3 rendkívül hatékony és környezetbarát is, mivel teljesen elektromos és károsanyag-kibocsátás nélkül működik. Az autó átlagos hatótávolsága 409-448 km egyetlen feltöltéssel a WLTP tesztciklus szerint, így a tulajdonosok bátran utazhatnak hosszabb távokra is. A Tesla Supercharger hálózata pedig lehetővé teszi a gyors és egyszerű töltést szinte bármelyik útvonalon.

Összességében a Tesla Model 3 egy modern, innovatív autó, amely az élvonalbeli technológiákat és a fenntartható közlekedést kombinálja, és így kiváló választás azoknak, akik a hatékonyságra, a vezetési élményre és az innovációra helyezik a hangsúlyt.

Jelenleg a Tesla Model 3 három fő változata érhető el a piacon:

Tesla Model 3 Standard Range Plus: Ez a változat egy 60 kWh-s akkumulátorral van felszerelve, amely akár 448 km-es hatótávolságot biztosít a WLTP tesztciklus szerint. Ez a változat 0-100 km/h sebességre 5,6 másodperc alatt képes felgyorsulni.

Tesla Model 3 Long Range: Ez a változat egy 75 kWh-s akkumulátorral van felszerelve, amely akár 580-614 km-es hatótávolságot biztosít a WLTP tesztciklus szerint. Ez a változat 0-100 km/h sebességre 4,4 másodperc alatt képes felgyorsulni.

Tesla Model 3 Performance: Ez a változat szintén egy 75 kWh-s akkumulátorral van felszerelve, és akár 567 km-es hatótávolságot biztosít a WLTP tesztciklus szerint. Az autó a Tesla legfejlettebb technológiájával rendelkezik, és 0-100 km/h sebességre mindössze 3,1 másodperc alatt képes felgyorsulni.


tesla model sA Tesla Model S egy lenyűgözően elegáns és modern autó, amely kombinálja az innovatív technológiákat és a fenntartható energiaforrásokat a csúcsminőségű kényelemmel és vezetési élménnyel. A tiszta, egyszerű vonalak és a széles választékban elérhető színek és kiegészítők lehetővé teszik, hogy minden egyes Model S egyedi legyen. A beltér prémium minőségű anyagokkal és a legmodernebb technológiákkal van felszerelve, beleértve az érintőképernyős központi kijelzőt, amely szinte minden jármű funkcióját vezérelheti. Az autó nagy hatótávolsága és gyors töltése lehetővé teszi, hogy a tulajdonosok több időt töltsenek az úton, kevesebb időt pedig a töltőállomásokon. Az összes előnye mellett azonban talán a legkiemelkedőbb jellemzője a Model S-nak a környezettudatos, fenntartható közlekedési megoldások felé való elkötelezettsége, amely hosszú távon javítja a világunkat és az élhetőségünket.

Jelenleg a Tesla Model S két fő változata érhető el a piacon:

Tesla Model S Long Range: Ez a változat egy 100 kWh-s akkumulátorral van felszerelve, amely egyetlen töltéssel akár 412-420 km-es hatótávolságot biztosít a WLTP tesztciklus szerint. Ez a változat 0-100 km/h sebességre 3,1 másodperc alatt képes felgyorsulni. 

Tesla Model S Plaid: Ez a változat a Tesla legújabb és legfejlettebb technológiájával van felszerelve, és egy 100 kWh-s akkumulátorral és három elektromos motorral rendelkezik, amelyek együttesen akár 1 020 lóerőt is képesek generálni. Ez a változat 0-100 km/h sebességre mindössze 1,98 másodperc alatt képes felgyorsulni, és akár 628 km-es hatótávolságot is biztosít a WLTP tesztciklus szerint.

Ezenkívül a Tesla a Model S-ből egy speciális Plaid+ változatot is tervezett, amely akár 840 km-es hatótávolsággal rendelkezett volna, azonban ezt a változatot végül leállították, és helyette a Plaid változatot fejlesztették tovább.


tesla model yA Tesla Model Y egy modern és környezetbarát SUV, amely a Tesla innovatív technológiáit ötvözi a praktikus és kényelmes családi autózással. Az autó elegáns és sportos formatervezése figyelemre méltó, és a tágas belső tér lehetővé teszi az utasok számára a kényelmes utazást hosszabb távokon is. Az autó felszereltsége és vezetési tulajdonságai is kiemelkedőek. A Model Y azonnal reagál a vezető igényeire, és a többfunkciós érintőképernyőn könnyedén vezérelhetők az autó funkciói. Az autó rendelkezik egy adaptív sebességtartó funkcióval, amely automatikusan igazítja a sebességet a forgalomhoz, valamint egy autópilóta funkcióval, amely lehetővé teszi az önvezető vezetést bizonyos körülmények között.

A Model Y rendkívül hatékony és környezetbarát is, mivel teljesen elektromos és károsanyag-kibocsátás nélkül működik. Az autó átlagos hatótávolsága 505 km egyetlen feltöltéssel a WLTP tesztciklus szerint, így a tulajdonosok bátran utazhatnak hosszabb távokra is. A Tesla Supercharger hálózata pedig lehetővé teszi a gyors és egyszerű töltést szinte bármelyik útvonalon. Az autó a legújabb technológiákat alkalmazza a biztonság és a kényelem érdekében. A Model Y rendelkezik az Autopilot funkcióval, amely automatikusan vezet a sávokban, illetve az Adaptív Követő Tempomat funkcióval, amely automatikusan alkalmazkodik a forgalomhoz. Összességében a Tesla Model Y egy modern, innovatív SUV, amely az élvonalbeli technológiákat és a fenntartható közlekedést kombinálja, és így kiváló választás azoknak, akik a praktikumra, a vezetési élményre és az innovációra helyezik a hangsúlyt.

Jelenleg a Tesla Model Y két fő változata érhető el a piacon:

Tesla Model Y Long Range: Ez a változat egy 75 kWh-s akkumulátorral van felszerelve, amely akár 505 km-es hatótávolságot biztosít a WLTP tesztciklus szerint. Ez a változat 0-100 km/h sebességre 5,1 másodperc alatt képes felgyorsulni.

Tesla Model Y Performance: Ez a változat szintén egy 75 kWh-s akkumulátorral van felszerelve, és akár 480 km-es hatótávolságot biztosít a WLTP tesztciklus szerint. Az autó a Tesla legfejlettebb technológiájával rendelkezik, és 0-100 km/h sebességre mindössze 3,7 másodperc alatt képes felgyorsulni.

tesla model xA Tesla Model X az elektromos autózás csúcstechnológiájának megtestesítője, egy modern és elegáns SUV, amely a környezettudatosság és a luxus ötvözésével jött létre. Az autó külső megjelenése lenyűgöző, sportos és elegáns, amely figyelemfelkeltő a közlekedési eszközök között. Az autóval való utazás élménye pedig felülmúlhatatlan, ami lehetővé teszi az utazóknak, hogy a kényelmes utazást élvezzék akár hosszabb utak során is. Az autó beltér kialakítása is kiemelkedő, a kifinomult anyagok és technológiai innovációk tökéletes keverékével. Az autó belső terében a kényelem és a kifinomultság érzése dominál, amely biztosítja az utasok számára a luxus érzetét. Az autó tágas és kényelmes, az utasok pedig élvezhetik a kényelmes üléseket, valamint a legmodernebb infotainment rendszert, amely könnyen használható és mindig az utasok rendelkezésére áll.

Az autóvezetési élmény is kiemelkedő, az autó több érzékelővel van felszerelve, amelyek lehetővé teszik az autó automatikus vezetését bizonyos körülmények között. Az autó rendelkezik autópilóta funkcióval, amely az utazás során teljesen automatizálja a vezetést, beleértve a sávban tartást, a sebesség korlátozását és a forgalomra való figyelmet. Az autó egyéb vezetési funkciói közé tartozik a vezetői figyelmet figyelő rendszer, az adaptív sebességtartó rendszer, az automatikus parkolás és az intelligens keresési rendszer, amely megkönnyíti az autó parkolását. Az autó energiatakarékossága és a környezetvédelem is kiemelkedő, mivel az autó elektromos és teljesen károsanyag-kibocsátás nélkül működik. Az autó nagy hatékonyságú akkumulátorral van felszerelve, amelynek köszönhetően a Model X akár 547 km-es hatótávolsággal is rendelkezhet, és az akkumulátor rövid idő alatt töltődik, akár a Tesla Supercharger hálózaton keresztül. Összességében a Tesla Model X az autóipar forradalmi változása, amely a luxus és a környezettudatosság ötvözésével hozta létre ezt az úttörő járművet. Az autó innovatív technológiája és kifinomult kialakítása lehetővé teszi, hogy az utasok élvezhessék a vezetési élményt anélkül, hogy károsanyagokat bocsátanának ki az atmoszférába. Az autó nagyon sokoldalú, hiszen az SUV formátum miatt nagyon sok hely áll rendelkezésre az utasok és a csomagok számára. Az autó hátsó ajtója felnyitható, amely kényelmes be- és kiszállást biztosít a hátul ülő utasoknak. Az autó másik érdekes jellemzője a kifinomult légkondicionáló rendszer, amely képes eltávolítani a levegőből a káros részecskéket és allergéneket is.

A Model X az egyik legjobban felszerelt autó a piacon, és számos extrával rendelkezik, amelyeket az utasok élvezhetnek. Az autó magában foglalja a legmodernebb infotainment rendszert, ahol az utasok vezérelhetik a zenei rendszert, a navigációt, a kommunikációt és a különböző beállításokat. Az autóban található egy nagyméretű központi kijelző, amely nagyon intuitív és könnyen használható. Az autó menetdinamikája is nagyon kiváló, hiszen a nagy teljesítményű elektromos motoroknak köszönhetően az autó nagyon gyorsan és hatékonyan gyorsul. Az autó teljesítménye egyszerűen káprázatos, hiszen a Model X képes 0-100 km/h sebességre mindössze 2,6 másodperc alatt, ami elképesztően gyors. Az autó emellett rendelkezik többféle vezetési mód beállítással, amelyek lehetővé teszik az utasok számára, hogy a vezetési élményt igényeiknek megfelelően személyre szabják. Az autó hatótávolsága és az energiatakarékossága is kiemelkedő, és a Tesla Supercharger hálózatának köszönhetően az autó rövid idő alatt teljesen feltölthető. Az autó az összes környezeti szempontból nagyon hatékony és fenntartható, ami azt jelenti, hogy az autózási élményt lehetővé teszi anélkül, hogy káros hatással lenne a környezetre.

A Tesla Model X jelenleg csak egy változatban kapható, azonban az autó megvásárlása előtt az ügyfeleknek lehetőségük van testreszabni a járművet a saját igényeiknek megfelelően különböző opciókkal és csomagokkal. Az ügyfelek például választhatnak az autó különböző színű külső és belső kialakítása között, valamint különböző extrákat, mint például a nagyobb méretű akkumulátort, a nagy teljesítményű töltőt vagy az összkerékhajtást.