biztoshely.hu logo

Kapcsolat

Telefonszám: 06-70-7030-860

Email: kapcsolat@biztoshely.hu

Elakadt? Kérdése van, biztosítás kötéssel kapcsolatosan? Hívjon bennünket bizalommal!  06-70-7030-860 Biztoshely Biztosítási Portál

Törlesztési biztosítás köthető már folyószámla hitelkeretre is

Kérjük értékeljen minket...
5.00 of 5 - 1 votes
Thank you for rating this article.

A legújabb lehetőség, melyet egyes biztosítók kínálnak, hogy törlesztési biztosítás köthető már folyószámla hitelkeretre is. A Groupama Garancia Biztosítónál már él ez a szolgáltatás, amely az ügyfélnek arra az esetre biztosít fedezetet, hogyha baleseti egészségkárosodás, haláleset, vagy netán munkanélküliség lép fel.

Az egészen új módozatot pillanatnyilag az OTP-nél, mint a Groupama stratégiai partnerénél lehet megkötni, de úgy tűnik, jóval szélesebb körben lesz rá érdeklődés. Ez azzal magyarázható, hogy hazánkban a lakosság mintegy 450 milliárd forint folyószámla hitellel rendelkezik, ami azt jelenti, hogy minden magyar háztartásban cca. 120 ezer forint nagyságrendben mennek folyószámlán mínuszba, mire elérkezik a hónap vége. Ezeknek a hiteleknek kirívóan nagy a kamata, mintegy 25 százalék, még a folyamatosan csökkenő alapkamat mellett is. Amennyiben például valakit utolér a munkanélküliség problémája, vagy sajnálatos módon egy balesetből, betegségből adódóan elveszíti az állását, vagy a jövedelmének egy részét, akkor igen nagy gondot jelenthet számára a hitelkeret visszatörlesztése.

Körülbelül 10 éves múlttal rendelkeznek a jövedelempótló módozatok a biztosítási szolgáltatások között, elég sok biztosító társaság szolgáltatásai között megtalálható elég rég óta, de ez a fajta szolgáltatás a gazdasági válság nyomán szinte teljesen eltűnt a piacról. A Cardif és a Groupama még talpon van ebből a szempontból, sőt közel a felét termeli ki ebből a szolgáltatásból a teljes hazai piaci bevételnek, ami cca. 4 milliárd forintot jelent.

A törlesztési biztosítás elsősorban a kisebb jövedelemmel rendelkezőknek jelent biztos hátteret, ezen ügyfelek több tízezren vannak, de amennyiben a létszámba beszámoljuk azokat az ügyfeleket, akik lakáshitelük törlesztéséhez veszik igénybe ezt a biztosítási védelmet, akkor már több százezer emberről, illetve szerződésről lehet beszélni. Ezen szolgáltatások esetében a válság tetőfokán csúcsosodott ki a kárfizetések száma és nagysága, az előző két évben pedig némileg stagnálni látszik. A Groupama Garancia Biztosító statisztikája szerint a legtöbb kár kifizetésre a munkanélküliség miatt került sor, melynek oka, hogy sokkal több olyan ügyfél van, aki munkanélkülivé, vagy keresőképtelenné válás miatt vette, veszi igénybe e szolgáltatást.

A biztosítók folyamatosan fejlesztik a szolgáltatásuk e szegmensét, így jó példa erre a Cardif tevékenysége, melynek keretében nem csak a kölcsönökhöz, hitelekhez köthető konstrukcióikat tartják fenn és fejlesztik, de e mellett jóval nagyobb hangsúlyt fektetnek új módozatokra, mint például az olyan biztosítás, mely fedezetet biztosít azokra az esetekre, amikor az ügyfélnek nehézségekbe ütközik a közüzemi számlák kifizetése, vagy a háztartás fenntartásához szükséges bevásárlás, az élelmiszer beszerzése. A módozataik között találni olyat, mely némileg magasabb díj ellenében arra használható fel, hogy az ügyfél havonta hozzáférhessen egy bizonyos fix összeghez, melyet tetszés szerint használhat fel. A Groupama Garancia Biztosító tárházában is találunk hasonlószolgáltatást, ezt fix kereset kiegészítésként lehet havonta felhasználni és ezen felül még térítést biztosít az ügyfelek számára a kiadásait és a csoportos beszedési számlákat illetően is.