biztoshely.hu logo

Kapcsolat

Telefonszám: 06-70-7030-860

Email: kapcsolat@biztoshely.hu

Elakadt? Kérdése van, biztosítás kötéssel kapcsolatosan? Hívjon bennünket bizalommal!  06-70-7030-860 Biztoshely Biztosítási Portál

Túl olcsó a tarifa? A kormány már ebbe is beleszólhat!

Kérjük értékeljen minket...
5.00 of 5 - 1 votes
Thank you for rating this article.

Bizonyos szolgáltatások esetében, mint például a mobil szolgáltatás, vagy a biztosítási piac a kormány megteheti, hogy beleavatkozzon az üzletpolitikába, ugyanis módja lehet arra, hogy megtiltsa az ügyfelek csábítását olcsóbb ajánlatokkal. A dolog lényege, hogy nem lehet új ügyfélszerzési módszer az ajánlati összegek abnormális csökkentése. Ez elsősorban a kötelező felelősségbiztosítási szolgáltatásokra vonatkozhat, annak a javaslatnak az értelmezése szerint, mely már a parlament elé került. A tervezet megtiltja, hogy a biztosítók egy új ügyfélnek kedvezőbb ajánlatot, vagy plusz kedvezményt adjon, mint amilyen kedvezmények a meglévő ügyfelei rendelkezésére állnak.

A rendelet tervezete már ennél is tovább mutat, hiszen itt már a kötelező biztosítások mellett több más szolgáltatást is érintene, mint például a mobil szolgáltatást. A lényeg, hogy természetesen új ügyfeleknek adható kedvezmény, azonban a meglévő ügyfelek nem járhatnak ennek okán rosszabbul mint esetleg évek óta kitartó, hűséges partnerek. A mai rendelkezések még lehetővé teszik a biztosítás terén, hogy egy új ügyfél nagyobb kedvezményt kaphasson, mint a meglévő, persze ez egyáltalán nem etikus ma sem, még ha nem is ütközik törvénybe.

A javaslat kiterjed a biztosítási szektor mellett általánosságban a bankszektorra is, valamint érinti a mobil- és televíziós szolgáltatási területeket is. Egyelőre a parlament kivár és azt reméli, hogy az egyes szektorok maguktól lépnek ezen a téren, de amennyiben nem, akkor a jövő év tavaszán megteszik az ide vonatkozó törvényjavaslatot és ezzel igyekeznek elérni a célt ami azt jelenti, hogy egyes szolgáltatásoknál a kormány beleszólhat az üzletpolitikába is.