biztoshely.hu logo

Kapcsolat

Telefonszám: 06-70-7030-860

Email: kapcsolat@biztoshely.hu

Elakadt? Kérdése van, biztosítás kötéssel kapcsolatosan? Hívjon bennünket bizalommal!  06-70-7030-860 Biztoshely Biztosítási Portál

Új rendszám igénylése átíráskor

Kérjük értékeljen minket...
4.69 of 5 - 35 votes
Thank you for rating this article.

Választásunk szerint a rendszámtábla lehet egyedileg előállított (jelenlegi ára: 435.000.-Ft), egyénileg kiválasztott (jelenlegi ára: 112.450.-Ft), vagy sorozatban előállított (jelenlegi ára 1 pár: 8.500.-Ft, míg 1 db: 5.500.-Ft), többségében a három betű és három szám kombinációból álló, de ezt a felosztást hamarosan felválja a két betű – két betű – három szám felosztású, európai uniós csillag szimbólumot is és magyar címert is tartalmazó, új típusú rendszámtábla.

Kötelező biztosítás - 12 biztosító társaság egy helyen. Kötelező biztosítás kalkulátor rendszerünket használhatja a biztosítás megkötéséhez is, vagy csupán tájékozódásra.

A járműre egyénileg kiválasztott,
vagy egyedi rendszám csak a már forgalomba helyezett vagy állandó rendszámmal rendelkező járművek esetében elérhető.

Az eltulajdonított, elveszett, megsemmisült rendszámtábla utángyártása nem engedélyezhető ha:
- másodízben kellene pótolni a rendszámot
- mindkét rendszámtábla egyszerre tűnik el
- szóló rendszámtábla (motorkerékpár, utánfutó, pótkocsi) tűnik el
- regisztrációs matrica megsérül (regisztrációs matrica utángyártása nem engedélyezhető)

Természetesen a fenti indokoktól függetlenül, az igazgatási szolgáltatási díj megfizetését követően is kezdeményezhető a gépjármű átrendszámozása az ügyfél, vagy annak meghatalmazottja által.

Ehhez szükség lesz:
- az ügyfél-azonosító okmányokra
- az előző rendszámtáblára, forgalmi engedélyre
- az illeték megfizetését tanúsító igazolásra a forgalmi engedély kiadásához
- az igazgatási szolgáltatási díj befizetéséről szóló igazolásra a rendszámtábla és az érvényesítő címke kiadásához

Abban az esetben, ha van rendszámtábla a raktáron, a fővárosi és megyei kormányhivatal járási (fővárosi kerületi) hivatala azonnal, helyben elintézi a rendszámcserét, minden más esetben a kérelem beérkezésétől számított 21 napon belül, sommás eljárásban 8 napon belül hoz döntést.

A rendszámtábla a jármű jogi sorsát követő, a BM Gépjármű Nyilvántartó tulajdonát képező, hatósági jelzés. Az új rendszámtáblák megjelenésével a taxik rendszáma TX, a veterán autók rendszáma OT, míg a rendőrautók RA, mentőautók MA, az adóhivatal NA, a bűntetés-végrehajtás BA, míg a honvédségi járművek rendszámai HA kezdőbetűre változnak.