biztoshely.hu logo

Kapcsolat

Telefonszám: 06-70-7030-860

Email: kapcsolat@biztoshely.hu

Elakadt? Kérdése van, biztosítás kötéssel kapcsolatosan? Hívjon bennünket bizalommal!  06-70-7030-860 Biztoshely Biztosítási Portál

Van e kötelező biztosításom?

Kérjük értékeljen minket...
4.00 of 5 - 7 votes
Thank you for rating this article.

Amikor váratlan esemény történik az autózás során, nyilvánvalóan az első kérdés, ami felmerül, hogy van-e kötelező biztosításom? Ez nagyon nagy jelentőségű, hiszen amikor mi magunk okozunk kárt másnak, akkor a felelősségbiztosításunk alapján a kárt a kötelező biztosítónk megtéríti. Ha esetleg azonban kiderül, hogy az okozónak nincs érvényes kötelező biztosítása, akkor egész sor büntetésre számíthat, ráadásul e mellett még az okozott kárt is saját zsebből meg kell térítenie.

Számolja ki itt a kötelező biztosítását! - 11 biztosító díjából választhat.

Nagyon fontos, hogy bármikor megkérdezik, van-e kötelező biztosításom, azt élő szerződéssel alátámasztva tudjam bizonyítani. Ezért a felelősségbiztosítást rendszeresen, kihagyások nélkül fizetni kell, méghozzá annak, aki a forgalmi engedélybe üzembentartóként bejegyzésre került, illetve amennyiben maga a tulajdonos üzemelteti a gépjárművet, akkor természetesen neki.

Személygépjárművekre, motorkerékpárokra, segédmotorosokra és tehergépkocsikra egyaránt szükséges megkötni ezt a fajta biztosítási szerződést, sőt nem közlekedhetnek e nélkül a buszok, lassú járművek, quadok, munkagépek és mezőgazdasági vontatók sem. A kötelezőt abban a pillanatban meg kell kötni, amint elkészült az adásvételi szerződés, mert már az átírás ügyintézésekor is megkérdezik az okmányirodában, hogy van-e kötelező biztosításom?

A kötelező gépjármű felelősségbiztosítás hatályos az Európai Gazdasági Térségben, valamint Svájcban, ezen kívül még a zöldkártya rendszerbe tartozó azon államok területére, melyek nemzeti irodája és a Magyar Nemzeti Iroda között erre vonatkozó megállapodás érvényben van. Így tehát amikor külföldre utazom, akkor is nagyon lényeges, hogy van-e kötelező biztosításom. Ilyenkor nem szükséges a szerződést, vagy kötvényt magunkkal vinni, elég kiváltani a zöldkártyát, melyet a biztosító díjmentesen ad ki és egy külföldi országban ezzel igazolhatjuk a kötelező biztosítás meglétét.

Kötelező biztosításunk érvényességét érdemes rendszeres időközönként ellenőrizni, de amennyiben Ön alkusz cégünkön keresztül intézi gépjármű biztosítási ügyeit, erre mi garantáltan időben figyelmeztetni is fogjuk. Ha még nincs érvényes kötelezője, lépjen csak be honlapunkra, ahol a kalkulátorral szinte azonnal áttekintheti minden vezető biztosító ajánlatát és kiválaszthatja az Önnek legkedvezőbb módozatot.