biztoshely.hu logo

Kapcsolat

Telefonszám: 06-70-7030-860

Email: kapcsolat@biztoshely.hu

Elakadt? Kérdése van, biztosítás kötéssel kapcsolatosan? Hívjon bennünket bizalommal!  06-70-7030-860 Biztoshely Biztosítási Portál

A kötelező biztosítás megkötésénél a régi forgalmi engedély számát kell beírni?

Kérjük értékeljen minket...
5.00 of 5 - 1 votes
Thank you for rating this article.

A gépjármű vásárlása az adás-vételi szerződés aláírásával, és a vételár kiegyenlítésével közel sem ér véget. Ilyenkor még rengeteg elintézni való van. Meg kell kötni a kötelező gépjármű felelősség biztosítást, el kell végeztetni az eredetiségvizsgálatot, és át kell íratni a gépjárművet a járási hivatalban, hogy csak néhányat említsünk az adminisztratív feladatok közül. A rengeteg kitöltendő papír mellett előfordul, hogy felmerülnek kérdések. A kötelező biztosítás megkötésénél a régi forgalmi engedély számát kell beírni?

Számolja ki itt a kötelező biztosítását!
12 biztosító díjából választhat ide kattintva!


A gépjármű vételárának kifizetését követően az első és legfontosabb teendő, hogy a kötelező biztosítás szerződést megkösse. A szerződés nélkül gyakorlatilag el sem indulhat. Természetesen ilyenkor még az eredeti forgalmi engedély van csak meg, így a szerződés adatainak kitöltésénél ezt kell használni. Ezt követően eredetiségvizsgálat, majd az átíratás. A gépjármű tulajdonjog változásának bejegyzése forgalmi engedély cseréjével jár. Amikor megkapta az új forgalmi engedélyt akkor ellenőrizze a benne lévő adatokat nehogy adminisztratív hiba áldozata legyen, az új engedély számát nem szükséges jelezni a biztosító illetve az alkusz részére, mert az nem díjat módosító tényező.

Nagyon fontos, hogy minden lépést pontosan, és időben végezzen el, mert egyes teendők elmulasztása, vagy késői elintézése büntetést, majd a gépjármű kivonását vonhatja maga után. Ne fizessen feleslegesen büntetést, mert nem éri meg. Mindezeken felül, hogy mind a három teendő valahol az Ön érdekeit védi. A kötelező biztosítás helyt áll Ön helyet károkozás esetén, az eredetiségvizsgálat védi az érdekeit, míg az átíratással a forgalmi engedélyben is jegyezve lesz a tulajdona.