biztoshely.hu logo

Kapcsolat

Telefonszám: 06-70-7030-860

Email: kapcsolat@biztoshely.hu

Elakadt? Kérdése van, biztosítás kötéssel kapcsolatosan? Hívjon bennünket bizalommal!  06-70-7030-860 Biztoshely Biztosítási Portál

A lakosság nincs felkészülve egy baleset anyagi következményeire

Kérjük értékeljen minket...
5.00 of 5 - 1 votes
Thank you for rating this article.

Készül Magyarországon olyan kimutatás, amely azt igyekezett megmutatni, hogy a magyar lakosság milyen mértékben van felkészülve egy baleset anyagi veszteségeinek pótlására. A kapott válaszolok alapján nagyon siralmas kép alakult ki a lakosság anyagi teherbíró képességéről, felkészületlenségéről egy lehetséges baleset esetén.

A megkérdezettek 80 %-a válaszolta azt, hogy baleset esetén nem tudna mihez nyúlni, mert sem megtakarítása, sem biztosítása nincs az ilyen helyzetek kivédésére. Azonban ez nem teljesen okozott meglepetést, hiszen közismert a magyar átlag családok anyagi helyzete. Tömegek élnek a szegénységi küszöb közelében, akiknek a napi megélhetés biztosítása is komoly próbatételt jelent. Nyilvánvaló, hogy ezeknél a családoknál arra számítani, hogy rendelkezzen egy baleset következtében fellépő anyagi veszteség pótlására megfelelő megtakarítással, az nélkülözi a realitást. Sőt még a biztosítás megkötéséhez, illetve fenntartásához szükséges havi rendszeres kiadás is gondot jelent, illetve nem az a legfontosabb kiadási tétel. En nem jelenti azt, hogy a magyar emberek, illetve családok nem is gondolnak arra, hogy különféle biztosításokat kössenek, amelyekkel a nagyobb anyagi veszteségeket előidéző káreseteket kivédhetik, hanem azt jelenti inkább, hogy nem tudnák a biztosítások díjait rendszeresen fizetni, illetve az a pénz is szükséges a napi megélhetés biztosításához.  A kutatás arra is rávilágított, hogy viszonylag kevesen, még a megkérdezettek 20 %-a sem ismeri az önálló balesetbiztosítást.

A statisztikai kimutatások elég ijesztő adatokat tartalmaznak arra nézve, hogy a közvélemény kutatást megelőző 2 évben, minden negyedik embert ért valamilyen baleset, legyen az háztartási, munkahelyi, vagy közlekedési baleset, illetve sportolás közben bekövetkező baleset. Tehát meglepően gyakori jelenséggel állunk szembe, csak a hétköznapi életben az ember nem találkozik ezzel olyan sűrűn, és kialakulhatott az a képzete az embereknek, hogy a balesetek viszonylag ritkán fordulnak elő, így nekik is van esélyük arra, hogy megússzák, amiért is megkockáztatják, hogy nem kötnek biztosítást. Nyilván ebben az is közrejátszik,- és a megkérdezettek is ezt a véleményt erősítették meg-, hogy a biztosítók többsége által a különböző balesetek esetére felkínált kártérítés köszönő viszonyban sincs az ügyfelek elvárásaival. Természetesen vannak olyan biztosítók is, amelyek megközelítőleg azt az ajánlatot teszik, amelyben akkora összegű kártérítések szerepelnek, melyek szinte teljesen megegyeznek az emberek elvárásaival.

A köztudatban ugyanakkor nem mindig, és nem teljesen választódik el az utasbiztosítástól, a balesetbiztosítás, amiben talán az is közre játszik, hogy az utasbiztosítások tartalmaznak balesetbiztosítást is, bár nyilván csak az utazás időtartamára, ami nem vonatkozik azután a hétköznapok baleseteire. Ezzel szemben az önálló balesetbiztosítások egész évre vonatkozó biztosítást jelentenek, ráadásul nagyon kedvező díjazással. Rendszerint a biztosítóknál több csomagból is lehet választani, mint például családi balesetbiztosítás, vagy éppen közlekedési balesetbiztosítás. Természetesen találkozhatunk a balesetbiztosítással máshol is, mint például kiegészítő biztosításként az autóbiztosításoknál, de itt is hiányzik az „önálló” jelző. Tehát ne feledjük, hogy van önálló balesetbiztosítás is, melyet nagyod kedvező áron meg lehet kötni.