biztoshely.hu logo

Kapcsolat

Telefonszám: 06-70-7030-860

Email: kapcsolat@biztoshely.hu

Elakadt? Kérdése van, biztosítás kötéssel kapcsolatosan? Hívjon bennünket bizalommal!  06-70-7030-860 Biztoshely Biztosítási Portál

Az autósok 3%-a akkor is hazamegy járműjével, ha ivott

Kérjük értékeljen minket...
5.00 of 5 - 2 votes
Thank you for rating this article.

ittas vezetesMagyarországon sok autós megy el úgy szórakozni autóval, hogy közben tudja, hogy alkoholt fog inni. Egy kutatásból kiderül, hogy közel minden 50. sofőr indul el így az éjszakába. Viszont a kérdésre válaszolók közel 3%-a vallotta be, hogy olykor hazavezet ittas állapotban. A legtöbb autós, azaz 40% vallotta azt, hogy átadja másnak a kormányt, 28% pedig kiszáll járművéből és otthagyja az út szélén. De nem mindig tudják otthagyni az úton a kocsit, ezért egy sofőrszolgálat, ami hazaviszi őket biztonságosan jó szolgálatot tenne. A Generali Biztosító megújult casco biztosítás mellé még sofőrszolgálatot is felajánl. Ezzel a szolgáltatással és ennek igénybevételével megelőzhetőek az újabb balesetek és tragédiák, hiszen a tapasztalatok nem jók, mi szerint az autósok 3%-a akkor is hazamegy járművével, ha ivott.

Idén 1181 autótulajdonos okozott balesetet a rendőrség szerint úgy, hogy ittas állapotban vezettek. Ez 9%-al alacsonyabb érték, mint az előző évben, de ugyan akkor még mindig nagyon sokan okoznak balesetet ilyen körülmények között, szinte minden 10. személy. Nagyon sokat veszíthet az, aki ittasan vezet, itt nem csak saját életét értve vagy másokét, de nagyon nagy pénzbírságra számíthat az, aki így próbál meg hazamenni egy átmulatott éjszaka után. A bírság körülbelül 700 ezer és 1 millió forint körül mozog. De például jogosítványát is elveszítheti a gépkocsivezető. Ettől függetlenül minden 4. férfi és nő elindul a sötétben ittasan gépjárműjével, ami enyhén szólva is felelőtlen dolog. A megkérdezettek 17%-a nem mindig autóval jár szórakozni, viszont 2%-uk igen. Ezekben a helyzetekben az autóval rendelkezők 3%-a vezet haza ittasan is.

Az is gyakran megtörténhet, hogy önnön hibánkon kívül ezeket a hazautazásokat nem tudjuk biztonságosan megoldani és ebben a pillanatban rendkívül jó ötlet lehet a sofőrszolgálat igénybevétele, hogy ne történjen bajunk a hazafelé vezető úton. Azok közül az emberek közül, akik részt vettek a felmérésben 4%-uk válaszolta azt, hogy már ment haza sofőrszolgálattal és 13% válaszolta azt, hogy valamelyik ismerőse jutott haza már így a buliból. Nagyon sok ember átgondolja a hazavezetést ittasan, viszont könnyen előfordul az ittas vezetés azoknál, akik nem tudnak másokra hagyatkozni, amikor haza kell vezetni, így inkább elindulnak saját maguk és azt gondolják, nem eshet semmi bajuk, ám ilyenkor jön a végzetes esemény, amit egy kis pénz rááldozásával könnyen ellehetne kerülni. Valljuk be, nem sok összeg az életünk megóvásáért cserébe egy sofőrszolgálat igénybevétele, főként, hogyha ehhez egy jó konstrukciójú biztosítással együtt juthatunk hozzá. Azzal is kell számolnunk, hogy ezzel a lépéssel, hogy autóba ülünk úgy, hogy alkoholt fogyasztottunk nem csak a mi életünket veszélyeztetjük, hanem esetleg a velünk utazókat és a többi úton közlekedő autós társunkat is.

Tehát a sofőrszolgáltatás arra jó, hogy ha az autótulajdonos nem akarja veszélyeztetni mások és önnön maga életét vagy csak fáradt, esetleg nincs kedve neki hazavezetni, akkor igénybe veheti ezt a szolgáltatást, amit könnyen el tud érni akár úgy, hogy casco biztosítása mellé megköti ezt a kiegészítőt. Mindenkire felelősség hárul akkor, ha ittas állapotban van, ezért kell átgondolnunk minden egyes lépést, amit megteszünk, mielőtt még inni akarnánk. Gondoskodjunk róla, hogy megtervezzük a haza utat, vagy kérjünk meg valakit, esetleg egy barátot, aki nem iszik, hogy vigyen minket haza, mert életünk és mások élete a legfontosabb kincs, amit vétek lenne elpazarolni egy pohár italért.