biztoshely.hu logo

Kapcsolat

Telefonszám: 06-70-7030-860

Email: kapcsolat@biztoshely.hu

Elakadt? Kérdése van, biztosítás kötéssel kapcsolatosan? Hívjon bennünket bizalommal!  06-70-7030-860 Biztoshely Biztosítási Portál

Az MNB és a biztosítók közötti vitának az autósok láthatják kárát?

Kérjük értékeljen minket...
5.00 of 5 - 1 votes
Thank you for rating this article.

A kötelező biztosítás körül nagy cécó van, és ennek azok ihatják meg a levét, akik új autót akarnak venni. Sajnos az időben nem kötvényesített szerződések miatt ezek az emberek járhatnak pórul majd. Ez nagyon nagy anyagi kiadásokkal állíthatja szembe a felelősségbiztosítást kötőket. A Magyar Nemzeti Bank és a biztosítók közötti vita nem igazán tesz jót a piacnak. Fedezetségi díjat kell fizetnie az ügyfélnek, hogy ha a biztosító nem tudja idejében fogadni a kérelmet a biztosításkötésre és ez alatt ugye mivel nincs biztosítva az ügyfél, ki kell fizetnie ezt a díjat. Sajnos azt kell mondanunk, hogy ez elég nagy kiadás és ezzel mindenkinek szembe kell néznie, aki így jár a biztosítás kötés folyamán. Napi 260-600 forintra is rúghat ez az összeg, ami valljuk be elég nagy kiadást jelent, ha huzamosabb ideig nincsen fedezve az illető, ráadásul a hiba nem az ügyfél késedelméből, vagy hanyagságából történik.

Ez azért nagy probléma, mert az ügyfél ebbe a munkamenetbe nem tud beleszólni, neki csak az ajánlattétel volt a feladata, tehát önhibáján kívül kerül ilyen helyzetbe és ez váltotta ki a nagy felháborodást, hiszen miért fizessünk azért, amiről nem tehetünk. Ezért mindenképpen meg kell valahogy oldani és kiküszöbölni a fennálló problémát, hogy ne legyen belőle nagyobb gond és nem kéne megvárni, amíg a szerződni kívánó autósok tömegesen felháborodnak, hiszen ebben a helyzetben az MNB és a biztosítók közötti vitának az autósok láthatják kárát.

Az a másik nagy probléma, hogy a biztosító egy összegben kérheti el a biztosítási díjat. Ez azért érdekes dolog és itt értendő az, hogy fizetni kell akkor is, hogy ha még nem lépett életbe a szerződés, mert a legtöbb biztosítónál úgy van, hogy ha az ajánlat megtörtént és a biztosító nem lép vagy nincs ellene kifogása, akkor automatikusan életbe lép a szerződés ezekkel a paraméterekkel, amikkel alapjáraton van.

A kötelező gépjármű felelősségbiztosítás tekintetében még érdekesebb ez az egész dolog, ugyanis kötelező ajánlatbefogadásról van szó, így teljesen abszurd, hogy a nem aktív időszak alatt fizetnie kelljen az ügyfélnek, ezért csapta ki a biztosítékot ez a hír, ugyanis az autó vagy gépjármű tulajdonosok igazságtalannak érzik azt, hogy még ezért is fizetniük kelljen, őket büntessék azért, mert a biztosító nem tudja idejében elvégezni a feladatát. A felügyelet teljesen önmagára maradt a nézeteivel, így nehéz dolga van ezzel az üggyel kapcsolatban. Mivel az NGM se látott okot arra, hogy ez megváltozzon, a helyzetet nagyon gyorsan konszolidálni kell, hogy minél gyorsabban visszaálljon a régi kerékvágás és ne okozzon bonyodalmat.

Ez az egész eset az új autó vásárlások esetében annyira érdekes, ugyanis ezeknél az eseteknél történik úgymond ez az ütközés, amit valahogy mindenféleképpen ki kell kerülni és meg kell oldani, hogy később ne legyen belőle probléma, ne a vétlen autósok járjanak pórul ezekkel az intézkedésekkel. Minden esetre valahogy megoldást kell erre találni, mert az értelmetlen dolgok nagyon nagy károkat tudnak okozni és ez ilyen. Nem szabadna, hogy megtörténjenek és felbukkanjanak ezek a problémák, mert mindig olyanok járnak pórul, akik vétlenek és nem tehetnek semmit ebben az ügyben. Arra számíthatunk, hogy a két fél mindenképpen ki fog találni valami olyan megoldást, ami kedvező és nem hagyja, hogy olyan dolog történjen, ami aztán nagy galibát okozzon bár már most is eléggé fel van adva a lecke.

Azt tanácsoljuk, hogy amíg nem rendeződik a helyzet, addig senki ne menjen bele olyan döntésekbe, ami feleslegesen veszi ki a zsebéből a pénzt, hogy ha új autót szeretne vásárolni, akkor mindenképpen járjon utána a legbiztosabb megoldásnak a kötelező biztosítás kötés terén, és minden tekintetben azt javasoljuk, hogy nagyon sűrűn látogassa oldalunkat, hogy közelebbi képet kapjon és minél több hírt tudjon magáévá tenni. Mivel a források használata megmutatja önnek, hogy hogyan lehet hatékonyan felhasználni az információt és így több oldalról juthat hozzá a tudáshoz, ezzel pedig elkerüli azt, hogy véletlenül kimaradjon valami fontos lépés.

Ennek fényében reméljük, hogy tudtunk segíteni és most már világos az ön számára is, hogy mi a hátulütője az új autó vásárlásánál felmerülő problémának, mely a kötelező biztosítás esetén merülhet fel, hiszen az MNB és a biztosítók közötti vitának az autósok láthatják kárát. Így, ha ilyen feladat előtt áll, és autóvásárlás, vagy esetleg átírás, üzembentartó váltás során szembesül ezzel a dologgal, már tudni fogja, hogy mit kell tennie. Ennek ellenére azt javasoljuk, hogy ha ismer valakit, aki ért ehhez a témához akkor mindenféleképpen kérje ki az ő segítségét is, hogy több oldalról be tudja magát biztosítani így elkerülve azt, hogy véletlenül valami balul süljön el és fizetnie kelljen feleslegesen, vagy még netán egy nagyobb büntetésnek kitegye magát, mert bizony sok minden megtörténhet, hogy ha nem figyelünk oda. Aki azonban a mi oldalunkon tájékozódik a kötelező biztosítási szerződések esetén fontos tudnivalókról, akkor az biztosan nem jár pórul, hisz itt minden tennivaló és azok helyes sorrendjére is felhívjuk a figyelmet.