biztoshely.hu logo

Kapcsolat

Telefonszám: 06-70-7030-860

Email: kapcsolat@biztoshely.hu

Elakadt? Kérdése van, biztosítás kötéssel kapcsolatosan? Hívjon bennünket bizalommal!  06-70-7030-860 Biztoshely Biztosítási Portál

Fedezetlenségi díj 2023-2024 ➡️ fogalma, mértéke, kikerülése

Kérjük értékeljen minket...
4.90 of 5 - 137 votes
Thank you for rating this article.

A biztosítási törvény 2010.01.01.-el a Mabisz díj helyett bevezette az úgynevezett fedezetlenségi díj fogalmát. E pótdíjat az alábbi esetekben kell kifizetni:

Számolja ki itt a kötelező biztosítását! - 11 biztosító díjából választhat.

  • Amennyiben a kötelező biztosítási szerződés díjnemfizetési okkal szűnt meg, akkor újrakötés után ki kell fizetni az elmaradt biztosítási díjat fedezetlenségi díj formájában.  Ez esetben még rosszabb hír az, hogy a pótdíjon kívül a baleseti adó díját is ki kell fizetni az emelt árú napidíjak után.
  • A másik eset, amikor fedezetlenségi díjat kell fizetni az a gépjármű adásvételhez szokott kötődni. Fontos tudni, hogy gépjármű vásárlást követően a lehető leghamarabb meg kell kötni a gépjármű felelősség biztosítást, ugyanis ha ez nem történik meg csak pár nap elteltével, akkor minden egyes kimaradt napra fedezetlenségi díjat kell fizetni. E büntetés könnyedén elkerülhető, ha kötelezőnket már a gépjármű vásárlásának napján megkötjük.


A fedezetlenségi díjat a biztosító társaságok szedik be és ők is számfejtik, valamint utalják a kártalanítási számla kezelőjének. A díj mértéke minden évben egy alkalommal változik!

A fedezetlenségi díj 2023 évre érvényes díjtáblázata:


fedezetlensegi dij 2023A fedezetlenségi díj 2022 évre érvényes díjtáblázata:

fedezetlensegi dij 2022

A fedezetlenségi díj 2021 évre érvényes díjtáblázata:

fedezetlensegi dij 2021

Hogyan lehet elkerülni a fedezetlenségi díj fizetését?

FONTOS!
2014.07.01.-től bezárult a kiskapu a fedezetlenségi díjak elkerülésére!!!

Amennyiben kgfb szerződésünk díjnemfizetés okával szűnt meg, akkor egyszerűen egy üzembentartói bejegyzés eszközlésével lehet elkerülni az elmaradt díjak fizetését. Ekkor ugyani az új üzemben tartó nevére kell új biztosítást kötni, aki viszont nem felelős az előző üzemben tartó tetteiért.

Akkor, ha a gépjármű hitellel vásárolt, abban az esetben fontos és szükséges is írásos hozzájárulást kérni a banktól az új üzembentartó bejegyzéséhez!