biztoshely.hu logo

Kapcsolat

Telefonszám: 06-70-7030-860

Email: kapcsolat@biztoshely.hu

Elakadt? Kérdése van, biztosítás kötéssel kapcsolatosan? Hívjon bennünket bizalommal!  06-70-7030-860 Biztoshely Biztosítási Portál

Banki átutalással történt biztosítás díjfizetésnél mivel igazolható a befizetést?

Kérjük értékeljen minket...
4.86 of 5 - 7 votes
Thank you for rating this article.

A kötelező biztosítás szerződéseknél egyértelműen ki van mondva, hogy a díjfizetés az üzembentartó kötelessége, azaz hogy a díjak időben való megfizetése minden esetben az üzembentartó felelőssége még abban az esetben is amennyiben a díjbekérő, vagy a csekk nem érkezik meg. Ezt nagyon lényeges tudni, hiszen egy díj nemfizetés miatt megszűnt szerződés rengeteg kellemetlenséget tud okozni. Fontos, hogy a díjfizetést minden esetben igazolni tudjuk, így nem furcsa, ha felmerül egyes emberekben, hogy banki átutalással történt biztosítás díjfizetésnél mivel igazolható a befizetést?

A kötelező biztosítás szerződések minden esetben folyamatos díjfizetésű szerződések. A díjakat lehet fizetni negyedévente, félévente, és évente. Különleges esetekben néhány biztosító átutalásos díjfizetés esetén a havi díjfizetést is engedélyezi. Amennyiben valaki nem a csekkes díjfizetést választja, hanem átutalással rendezi a díjakat, úgy az időszakban nem csekket kap postai úton, hanem díjbekérőt. Az átutalást igazoló dokumentumot érdemes kinyomtatni, mert a biztosító az igazolást a befizetésről csak később küldi postai úton.

Amennyiben nem érkezik meg a díjbekérő, vagy a csekk azonnal jelezni kell a biztosító társaság felé, mert a díj megfizetése ezektől a hiányosságoktól függetlenül is az üzembentartó felelőssége. Nem szabad engedni, hogy bármilyen adminisztrációs hiba miatt díj nemfizetéssel szűnjön meg a szerződés. Ha mégis így alakul, akkor a Mabisz a díjjal nem rendezett időszakra fedezetlenségi díjat számol fel mely összegszerűségében többszöröse a rendes biztosítási díjnak. Nem érdemes kockáztatni ki kell fizetni a kötelező biztosítás díját, és az igazolást mindig tartsa a forgalmi engedélyben.