biztoshely.hu logo

Kapcsolat

Telefonszám: 06-70-7030-860

Email: kapcsolat@biztoshely.hu

Elakadt? Kérdése van, biztosítás kötéssel kapcsolatosan? Hívjon bennünket bizalommal!  06-70-7030-860 Biztoshely Biztosítási Portál

Biztosítási évforduló - Kötelező biztosítás, casco, lakásbiztosítás

Kérjük értékeljen minket...
5.00 of 5 - 1 votes
Thank you for rating this article.

Biztosítási évfordulóGyakran elő, elő forduló biztosítási fogalomnak számít a biztosítási évforduló kifejezés. Általában a biztosító váltás alkalmával szembesül az Ügyfél azzal, hogy a váltás lebonyolításához szükséges pontosan tudni az évforduló dátumát.


A biztosítási évforduló a kötelező biztosítás, a casco és a lakásbiztosítás módozatok esetében, de a többi termékeknél is megegyezik. Nagy általánosságban az évforduló napja a biztosítás megkötésének a napja szokott lenni, legalábbis a kötelező és a casco módozatok esetében. Tehát ha szerződését 2012.10.22.-én kötötte meg, akkor az évforduló napja minden év 10.22.-e.

Vagyonbiztosítások és életbiztosítások esetében nem minden esetben a kötés napja az évforduló napja, hanem nagy általánosságban az ajánlat aláírását követő hónap elseje. Tehát ha 10.22.-én kötötte meg mondjuk a lakásbiztosítását akkor annak minden év 11.01.-én lesz az évfordulója.

Nagyon fontos tudnia azt, hogy a biztosítási évforduló pontos dátuma minden esetben szerepel a biztosító által megküldött kötvényen. Ezt jó ha kézhezvételt követően elteszi, ugyanis sok esetben szüksége lehet rá.