Biztosítási évforduló - Kötelező biztosítás, casco, lakásbiztosítás

Star InactiveStar InactiveStar InactiveStar InactiveStar Inactive
 
Kérjük értékeljen minket...
még nem értékelték
Thank you for rating this article.

Biztosítási évfordulóGyakran elő, elő forduló biztosítási fogalomnak számít a biztosítási évforduló kifejezés. Általában a biztosító váltás alkalmával szembesül az Ügyfél azzal, hogy a váltás lebonyolításához szükséges pontosan tudni az évforduló dátumát.


A biztosítási évforduló a kötelező biztosítás, a casco és a lakásbiztosítás módozatok esetében, de a többi termékeknél is megegyezik. Nagy általánosságban az évforduló napja a biztosítás megkötésének a napja szokott lenni, legalábbis a kötelező és a casco módozatok esetében. Tehát ha szerződését 2012.10.22.-én kötötte meg, akkor az évforduló napja minden év 10.22.-e.

Vagyonbiztosítások és életbiztosítások esetében nem minden esetben a kötés napja az évforduló napja, hanem nagy általánosságban az ajánlat aláírását követő hónap elseje. Tehát ha 10.22.-én kötötte meg mondjuk a lakásbiztosítását akkor annak minden év 11.01.-én lesz az évfordulója.

Nagyon fontos tudnia azt, hogy a biztosítási évforduló pontos dátuma minden esetben szerepel a biztosító által megküldött kötvényen. Ezt jó ha kézhezvételt követően elteszi, ugyanis sok esetben szüksége lehet rá.

Kérdése van? Tegye fel nekünk! Szakértőnk rövidesen megválaszolja.

Segíthetünk?

Elakadt? Kérdése van,
biztosítás kötéssel kapcsolatosan?
Hívjon! -
06-70-7030-860