biztoshely biztositas

Biztosítási évforduló - Kötelező biztosítás, casco, lakásbiztosítás

Biztosítási évfordulóGyakran elő, elő forduló biztosítási fogalomnak számít a biztosítási évforduló kifejezés. Általában a biztosító váltás alkalmával szembesül az Ügyfél azzal, hogy a váltás lebonyolításához szükséges pontosan tudni az évforduló dátumát.


A biztosítási évforduló a kötelező biztosítás, a casco és a lakásbiztosítás módozatok esetében, de a többi termékeknél is megegyezik. Nagy általánosságban az évforduló napja a biztosítás megkötésének a napja szokott lenni, legalábbis a kötelező és a casco módozatok esetében. Tehát ha szerződését 2012.10.22.-én kötötte meg, akkor az évforduló napja minden év 10.22.-e.

Vagyonbiztosítások és életbiztosítások esetében nem minden esetben a kötés napja az évforduló napja, hanem nagy általánosságban az ajánlat aláírását követő hónap elseje. Tehát ha 10.22.-én kötötte meg mondjuk a lakásbiztosítását akkor annak minden év 11.01.-én lesz az évfordulója.

Nagyon fontos tudnia azt, hogy a biztosítási évforduló pontos dátuma minden esetben szerepel a biztosító által megküldött kötvényen. Ezt jó ha kézhezvételt követően elteszi, ugyanis sok esetben szüksége lehet rá.

Nem találta azt, amit keresett, esetleg kérdése lenne? Tegye fel nekünk itt és mi a lehető leghamarabb megválaszoljuk Önnek!

Segíthetünk?

Elakadt? Kérdése van,
biztosítás kötéssel kapcsolatosan?
Hívjon! -
06-70-330-6065