biztoshely.hu logo

Kapcsolat

Telefonszám: 06-70-7030-860

Email: kapcsolat@biztoshely.hu

Elakadt? Kérdése van, biztosítás kötéssel kapcsolatosan? Hívjon bennünket bizalommal!  06-70-7030-860 Biztoshely Biztosítási Portál

Casco biztosítás elemi kár, lopás, részlopás, törés és totálkár

Kérjük értékeljen minket...
5.00 of 5 - 1 votes
Thank you for rating this article.

casco elemi kar lopas reszlopasManapság már a járműtulajdonosok nagy arányban tisztán látják a casco biztosítás fontosságát is. Érdemes ezt a fajta konstrukciót is megkötni még akkor is, ha ez nem kötelező. Tudjuk, hogy a Kgfb egy általunk okozott balesetnél a saját járművünkben keletkezett károkra nem fizet, egy jó cascóval azonban ezt is meg lehet oldani. Ezen felül casco biztosítás elemi kár, lopás, részlopás, törés és totálkár esetére is fedezetet nyújt, amennyiben előrelátóak vagyunk és egy megfelelően összeállított csomagra szerződünk. Tetszés szerint választhatunk teljes, vagy részleges cascót, ezt érdemes mindig megfontolni, nyilván sok mindentől függ, melyik módozat éri meg, így például függhet ez a jármű korától, attól, hogy az adott gépjárművet mire és milyen gyakran használjuk, garázsban, vagy a szabad ég alatt parkolunk. Értelemszerűen a díj is attól függően alakul, hogy rész-, vagy teljes cascót kötünk, meg persze az alap mellé kiválasztott kiegészítőktől is.

Számolja ki casco biztosítását itt!

Egy teljes körű cascóval biztonságban érezheti magát, mert h jól választott a csomag személyre szabásakor, abban az esetben szinte minden várhatóan bekövetkező káreseményre fedezettel bír. A teljes körű casco ugyanis fedezetet biztosít elemi károk esetére, amikor is magát a gépkocsit, vagy annak tartozékait, alkatrészeit éri kár villámcsapás, tűz, robbanás, belvíz, felhőszakadás, árvíz, vagy vízelöntés, talajszint alatti építmény beomlása, nagy erejű szélvihar, jégverés okozta károsodás során.  Szintén kockázatot visel a biztosító egy teljes körű casco szerződéssel lopáskor, abban az esetben, hogyha a lopás idején a gépjármű megfelelően le volt zárva, illetve a szerződésben meghatározott biztonsági berendezések működtetése mellett került sor a lopásra. Ilyenkor a fedezet természetesen nem csak magára a járműre terjed ki, hanem ezen felül térítésre lehet számítani egyes tartozékok, alkatrészek ellopása, elrablása idején is, sőt egy ilyen esemény során keletkező sérülésekre is fizet a teljes körű casco. Törs esetében akkor jár biztosítási díj, amikor a gépkocsi tartozékai, alkatrészei tekintetében baleseti erőhatás miatt keletkeznek sérülések, de abban a helyzetben is, amikor ismeretlen személy által okozott rongálás történik.

A részleges casco is elég széles körben tartalmaz kockázatokat, így ide tartozik például a totálkár esete. Totálkárt okozhat elemi kár, rabláskár, vandalizmus, lopás, vagy rongálás nyomán léphet fel, viszont mindenkor érvényes az a biztosítási szabály, hogy a biztosító kockázatviselésének alapfeltétele ilyenkor a jármű megsemmisülése, tehát gazdasági, vagy műszaki totálkár bekövetkezte, kizárólag ilyen esetekben beszélhetünk totálkárról. A részleges casco biztosítások között szerepel a törés casco, ezen a címen akkor lehet e szerződés alapján biztosítási díj kifizetésével számolni, amikor baleseti jelleggel előforduló elemi károk - belvízkár, bárvízkár, tűzkár, villámcsapás kár, viharkár, robbanás- és összeroppanáskár,   felhőszakadás, vagy üvegkár, lezúduló hótömeg okozta kár lép fel. A részleges casco is vonatkozhat lopáskárra, sőt részlopásra is, e mellett rablás, vandalizmus során keletkező káreseményekre.

Szinte minden biztosító kínál olyan terméket, mellyel csökkentett tartalommal lehetséges cascót kötni, ez főként az olyan tulajdonosoknak lehet kedvező, akik már idősebb járművet üzemeltetnek. Ezek a szolgáltatások olcsóbbak is az átlagosnál, a lényegük inkább az, hogy javítás esetén a biztosító egy előre megállapodott összeget fizet a munkadíj tekintetében és e mellett megtéríti az alkatrészek új árának egy bizonyos részét, ez természetesen a szerződésben megegyezettek függvénye.

Bármely cascóra szerződik, minden esetben és minden biztosítónál rengeteg fajta kiegészítő kínálatot talál, melyek közül ízlésének megfelelően és persze anyagi szempontok szerint is bárki kedvére válogathat. Ilyen szolgáltatások az extra tartozékok biztosítása, a jogvédelem biztosítás, balesetbiztosítás, de van a kínálatban olyan kiegészítő is, mellyel például kölcsön gépjárművet lehet fedezet alá vonni, sőt poggyászbiztosítási kiegészítő is köthető. A legjobban akkor teszi, hogyha oldalunkon keresztül megtekinti az összes vezető biztosító ajánlatát egy helyen, ezzel a módszerrel nem hibázhat, ugyanis így tudja meg legkönnyebben és leggyorsabban, hogy a casco biztosítás elemi kár, lopás, részlopás, törés és totálkár esetében mekkora fedezetet biztosít és milyen feltételekkel.