biztoshely.hu logo

Kapcsolat

Telefonszám: 06-70-7030-860

Email: kapcsolat@biztoshely.hu

Elakadt? Kérdése van, biztosítás kötéssel kapcsolatosan? Hívjon bennünket bizalommal!  06-70-7030-860 Biztoshely Biztosítási Portál

Casco biztosítás fogalma és jelentése

Kérjük értékeljen minket...
4.00 of 5 - 6 votes
Thank you for rating this article.

Kevesen tudják, hogy a casco egy spanyol eredetű szó, mely több jelentéssel is bír, így használják cserép, letört darab, vagy sisak kifejezésként. Maga a fogalom a XVII. században vált ismertté, először a tengerészettel kapcsolatban használták, gépjármű, hajó törzse kifejezésként.


Számolja ki casco biztosítását itt!

A casco biztosítás fogalma manapság egy bármely gépjárműben – közlekedési eszközben – elszenvedett káreseményt fed le. Casco biztosítás fogalma és jelentéseA casco egy olyan gépjármű biztosítási fajta, mely azokra a károkra nyújt fedezetet, melyek egy előre nem látható, nem várt esemény során okoznak kárt. Igaz ugyan,hogy a casco megkötése nem kötelező jellegű – kivéve amennyiben a gépjárművet hitelre vásároljuk , mégis megéri megkötni, mert ma már olyan jó áron juthatunk egy ilyen biztosításhoz, amelyet érdemes a családi kasszából kiszorítani. A cascót meg lehet kötni határozatlan és határozott időre is, ezt minden esetben a szerződés tartalmazza.

Casco biztosítást a forgalmi engedélybe bejegyzett tulajdonos, vagy üzembentartó köthet, illetve az a személy, akinek a biztosított gépjármű tekintetében vagyoni érdekeltsége van. A casco biztosítás fogalma alá tartozik a fedezetek felsorolása, e szerint köthetünk ilyen fajta biztosítási szerződést elemi károk ellen, mint árvíz, szélvihar, jégeső, de ilyen gyakori káreset lehet még a lopás és a közlekedési baleset is, melyekre érdemes fedezetet kérni. A Magyarországon kötött casco Európa földrajzilag értendő területére érvényes, melybe érdemes tudni, hogy benne foglaltatik Lettország, Litvánia európai területe és Észtország is, mint a volt Szovjetunió utódállamai és Törökország egész területére kiterjed a biztosítás. A casco biztosítás fogalma alatt értjük elsősorban az alapbiztosítást, melyekhez természetesen számtalan kiegészítő választható. Az alapbiztosítás fedezettel szolgál abban az esetben, amikor idegen által okozott rongálás, vagy elemi kár miatt keletkezik kár a gépjárműben, tartozékaiban, alkatrészeiben a széria felszereléseket illetően, de alapfedezet vonatkozik lopáskárra és üvegtörésre is. Poggyászlopás és balesetbiztosítás kiegészítőként köthető, és így vonhatók fedezet alá az extra- és utólag beépített tartozékok, felszerelések is.

Oldalunkon nem csak azt ismerheti meg, mi a casco biztosítás fogalma, de mivel itt egy helyen az összes vezető casco biztosító díját, szerződéses feltételeit megtalálja, egyszerűen és gyorsan választhat, melyik az Önnek legmegfelelőbb.