biztoshely.hu logo

Kapcsolat

Telefonszám: 06-70-7030-860

Email: kapcsolat@biztoshely.hu

Elakadt? Kérdése van, biztosítás kötéssel kapcsolatosan? Hívjon bennünket bizalommal!  06-70-7030-860 Biztoshely Biztosítási Portál

Casco biztosítás használt autóra - Hány éves korig lehet kötni?

Kérjük értékeljen minket...
5.00 of 5 - 1 votes
Thank you for rating this article.

Akinek régebbi autója van, ma már elég jó áron köthet casco biztosítást, de tisztában kell lenni azzal mielőtt választunk, hogy casco biztosítás használt autóra hány éves korig köthető?

Számolja ki casco biztosítását itt!

A casco biztosítási díj két dologtól függ, mégpedig egyrészt a kiválasztott önrész mértékétől, másrészt pedig a gépkocsi új értékétől. A kettő közül az önrész mértékét mi magunk szabhatjuk meg, minél magasabb részt vállalunk, annál kedvezőbb lehet a díj. Fontos tudnivaló az is, hogy újnak kizárólag a kereskedőtől frissen vásárolt 0km-es autó számít, ezt követően már használt autóként kell kezelni. Persze a casco díj számításánál nem ez az elbírálás alapja, hiszen egy 1-2 éves autó cascója természetesen nem kerül annyiba, mint egy 10 éves autóé.

Amikor használt autóra szeretne az ügyfél cascót kötni, számítani kell arra, hogy a biztosító minden esetben előírja a szakértői szemlézést, sőt biztosítónként lehet némi eltérés abban is, hogy casco biztosítás használt autóra hány éves korig kehet elérhető. Azonban a szemle elrendelése nem zárja ki az online kötés lehetőségét, mert a leggyakrabban a szakértők házhoz mennek a szemlét lebonyolítani. A legtöbb biztosítónál általában a gépkocsi 12 éves koráig lehet cascót kötni, az autó életkorának növekedésével emelkedő díj pedig főként azzal magyarázható, hogy azokkal a sokszor 20-30 százalékot is elérő kedvezményekkel, melyeket a biztosítók új autó esetében adnak, egy korosabb járműnél már nyilván nem lehet kalkulálni. E mellett még az autó állapota is befolyásolja casco mértékét, hisz érthető, hogy egy több káresettel bíró autónak magasabb lesz a díja.

Ha már tisztáztuk az adott biztosítóval, hogy casco biztosítás használt autóra hány éves korig lehet elérhető, akkor az elvégzett szemle után lehetséges a díjról tárgyalni. Léteznek olyan konstrukciók, melyek keretén belül használt autóra is kaphatunk teljes körű védelmet, főleg, ha kiegészítőket is választunk az alapbiztosításhoz.

Hazánkban jóval nagyobb arányban rendelkeznek az üzembentartók használt autóval, mint újjal, a gépkocsik átlagos életkora pedig 10évkörül mozog és ezen autók közül mindössze 10-ből 4-re kötnek casco biztosítást. Kevesen számolnak utána, hogy mennyivel többe kerül egy baleset során megsérült alkatrész cseréje, mint egy egész éves biztosítási díj. Érdemes erre is gondolni, mivel egy autó – főként használt autó – fenntartási költségét tekintve az éves casco díj mindössze annak négy százalékát teszi ki.