biztoshely.hu logo

Kapcsolat

Telefonszám: 06-70-7030-860

Email: kapcsolat@biztoshely.hu

Elakadt? Kérdése van, biztosítás kötéssel kapcsolatosan? Hívjon bennünket bizalommal!  06-70-7030-860 Biztoshely Biztosítási Portál

Casco biztosítás kötés feltételei

Kérjük értékeljen minket...
5.00 of 5 - 4 votes
Thank you for rating this article.

A casco biztosításról tudjuk, hogy nem kell kötelező jelleggel megkötni, de mégis a gyakorlat azt mutatja, hogy érdemes erre a biztosításra is kiszorítani a ma már nem túl nagy összeget.

Számolja ki casco biztosítását itt!

Akár használt, akár új autót vásárolunk, a casco biztosítás feltételei oldalunkon olvashatók, külön minden vezető biztosítót illetően. Itt azonnal össze lehet vetni nem csak a casco biztosítás kötés feltételeit, de az épp aktuális díjakat is, valamint a szolgáltatások részletes ismertetését.

Amennyiben megfizetésre kerül az egy évre szóló biztosítási díj, megkezdődik a kockázatviselés a biztosító részéről és ennek teljes időtartama alatt a szerződött feltételek szerint megtérítésre kerülnek  a gépjárműben keletkezett károk, a gépkocsi tartozékait, alkatrészeit illetően. A cascónak azért van nagy jelentősége, mert olyan esetekben számíthatunk kártérítésre, melyeknél mi magunk vagyunk a vétkesek, vagy más, ismeretlen károkozó hibájából éri kár gépjárművünket. De előfordulhat, hogy elemi kár, szélvihar, jégeső, tűz okoz kárt az autóban, a casco biztosítás ezekre az esetekre is kiterjed.

A casco biztosítás kötés feltételei között minden esetben szerepel az a kikötés, hogy az első biztosítási díjnak vagy az ajánlat aláírását követően kell beérkeznie, vagy esetleg halasztott fizetési móddal a kockázatviselési időpont kezdetétől számított 30 napon belül. Érdemes arra is odafigyelni, hogy amennyiben átutalással rendezzük a díjfizetést,mindig álljon rendelkezésre a számlánkon elegendő összeg.

A casco biztosítás kötés feltételei megengedik, hogy akinek lehetősége van rá, online kösse meg biztosítását, ezért mindenképpen ajánljuk alkusz cégünk honlapját felkeresni, ahol alkuszi megbízást adhatnak részünkre, mellyel minden adminisztrációs terhet leveszünk az ügyfelek válláról, Önnek nincs más dolga, mint a casco kalkulátor segítségével kiválasztani a legkedvezőbb ajánlatot, a többit elvégezzük Ön helyett.

Casco biztosítás feltételei

A casco biztosítás komoly feltételekhez kötött, az Ön igényihez igazodó, választható vagyonbiztosítási forma, mely csak igazolt tulajdonjoggal rendelkező gépjárműre köthető. A casco biztosítás megkötésének feltétele, az igazolt tulajdonjog mellett, hogy a gépjármű forgalmi engedélyre kötelezett legyen és a szerződő érdekében álljon a gépjármű állagának megóvása. Bizonyos esetekben a biztosító kárszakértői szemlét is előír a casco szerződés megkötése előtt. A casco biztosítás feltételei között másik lényeges szempont, hogy az alapbiztosítás csak a gépjármű eredeti gyári tartozékaiban keletkezett károkra vállal kockázatot abban az esetben, ha a gépjármű rendelkezik a biztosító által előírt vagyonvédelmi berendezéssel. Kiegészítő biztosítás esetén az utólag beépített extra alkatrészekre is kiterjed a biztosító kockázata.

Fontos megemlíteni azt is, hogy mi minősül biztosítási eseménynek a casco módozaton belül, melyek az alábbiak:

1. Töréskár: A casco szerződéssel biztosított gépjárműben keletkezett kívülről ható, hirtelen fellépő, baleseti jellegű erőhatás vagy harmadik személy által elkövetett vandalizmus, rongálás által kialakult sérülés.

2. Elemi kár: A casco szerződéssel biztosított gépjárműben villámcsapás, robbanás,, tűz, földcsuszamlás, földomlás, földrengés, természetes üreg vagy talajszint alatti építmény beomlása, minimum 15 m/sec erejű szélvihar, árvíz, belvíz, felhőszakadás, jégverés, lezúduló hótömeg vagy hónyomás által keletkezett kár(ok) minősülnek elemi kárnak.

3. Lopáskár: A casco biztosítással biztosított gépjármű ellopása, elrablása, önkényes elvétele, valamint e cselekmény bármelyikével kapcsolatban keletkezett sérülése (üvegezés sérülés ez esetben kivétel). Természetesen a sikkasztás nem minősül a gépjármű ellopásának.

4. Részlopás kár: A casco biztosítással biztosított gépjármű – kivéve motor – tartozékainak, alkatrészeinek, elrablása, eltulajdonítása, valamint az e cselekményekkel kapcsolatosan keletkezett sérülések (kivéve az üvegezés sérülését).

5. Üvegkár: A casco szerződéssel biztosított gépjármű ablaküvegeiben hirtelen fellépő kívülről beható, baleseti jellegű erőhatás vagy rongálás folyamán keletkezett törés, illetve egyéb sérülés(ek).