biztoshely.hu logo

Kapcsolat

Telefonszám: 06-70-7030-860

Email: kapcsolat@biztoshely.hu

Elakadt? Kérdése van, biztosítás kötéssel kapcsolatosan? Hívjon bennünket bizalommal!  06-70-7030-860 Biztoshely Biztosítási Portál

Casco díjnemfizetés miatti megszűnése

Kérjük értékeljen minket...
4.67 of 5 - 3 votes
Thank you for rating this article.

Annak ellenére, hogy a casco biztosítás megléte nincs kötelezően előírva, mégis érdemes ezt a biztosítás fajtát is megkötni, hiszen arra az esetre nyújt fedezetet, amikor saját hibából, vagy ismeretlen által okozott hibából ér minket kár.

Számolja ki casco biztosítását itt!

Ha úgy döntünk, hogy cascót kötünk, természetesen ezt a díjat is a kellő határidőn belül meg kell fizetni, mert előfordulhat a casco díjnemfizetés miatti megszűnése. Ezzel pedig elveszíthetjük azt a biztonságot, melyet esetleg egy elemi kár okozta káresemény során legalább anyagilag élvezhetünk, ha van caskónk. A casco biztosítás díjnemfizetés abban az esetben áll fenn, amikor a biztosítási év első harmincadik napjáig nem érkezik be a díj a biztosítóhoz, vagy esetleg a már hosszabb távon fizetett folytatólagos díjösszeg nem kerül befizetésre legkésőbb az esedékesség utáni harmincadik napig.

A casco díjnemfizetés miatti megszűnés esetén következő képen lehet korrigálni, újrakötni. A megszűnt casco helyett kötünk egy egészen újat és ezt rendszeresen, határidőre fizetjük. Tisztában kell lenni azonban azzal, hogy az előző biztosítónak joga van behajtania a meg nem fizetett díjat, mivel a casco díja minden esetben egy egész évre kalkulált. Így a díj minden casco biztosítás esetén a szerződés kezdő napjától az évfordulóig megilleti a szerződött biztosító társaságot. Ekkor számolnunk kell azzal, hogy az előző biztosítónk kérheti a díjat, és akár jogi útra is terelheti a követelését, mert a megszűnés napjától az évforduló napjáig a casco díj megilleti őt. Tisztában kell azzal is lenni, hogy amikor a casco dijnemfizetés miatti megszűnés történik, az addig megszerzett bónuszpontok elvesznek.

Megoldás lehet a casco díjnemfizetés miatti megszűnés esetén az is, hogy az adott biztosítónktól kérjük a szerződésünk reaktiválását, ilyenkor annyi a teendő, hogy az elmaradt díjat utólag befizetjük és ismételten szemléztetjük a gépjárművez.